syyskuu 2021

Tiera Vire -käyttäjän tarina – Tiina toimistossa

Tiina on töissä Kunnassa. Kunta on ottanut henkilöstönsä käyttöön Tiera Vire -palvelun toiveena saada työntekijöiden hyvinvointia parannettua.​ Miten se vaatii Tiinalta?

Tiina lataa sovelluskaupasta itselleen HeiaHeia sovelluksen (Tiera Vire) puhelimeen ja liittyy työnantajan antaman koodin avulla työyhteisönsä jäseneksi sovelluksessa.

Kuten monessa muussakin sosiaalisen median palvelussa, Viressä voi luoda kaverisuhteita pyytämällä muita sovelluksen käyttäjiä kaveriksi. Tiinakin löytää useita työkavereita, joiden kanssa tuntuu luontevalta aloittaa sovelluksen käyttö. Ja yllätyksekseen Tiina löytää myös oman serkkunsa sovelluksesta. Miten tämä on mahdollista? Serkkuhan ei ole Tiinan työyhteisön jäsen. Kuitenkin serkun löytäminen sovelluksesta on mahdollista, koska kaikki HeiaHeia-käyttäjät riippumatta yhteisöstä, voivat luoda kaverisuhteen sovelluksessa.

Kuinka Tiera Virettä käytetään?

Mitä Tiina tekee sovelluksella? Tiina voi yhdistää aktiivisuusrannekkeen sovellukseen, jolloin tietoja esimerkiksi omasta harrastamisesta ei tarvitse erikseen kirjata. Tätä Tiina ei vielä tuoreena käyttäjänä kuitenkaan halua tehdä. Hän kirjaa valitsemansa tiedot käsin puhelimeen. Tiina aloittaa käytön kirjaamalla liikuntasuorituksia ja unitietoja. Unen kirjaamisessa merkitään nukkumaanmenoaika sekä heräämisaika. Helppoa!

Liikuntasuorituksissa Tiina kokeilee aluksi kävelyn kirjaamista. Valikosta löytyy yhdeksän erilaista kävelysuoritusta. Tarkemmin selattuaan valikkoa, Tiina löytää muitakin harrastamiaan lajeja.

Ei pelkästään liikunnan kirjaamista

Tiera Vire huomioi hyvinvoinnin liikunnan lisäksi myös muissa arkisissa tai juhlallisissakin tapahtumissa. Tiinan rakas harrastus lukeminen tuo hänelle hyvinvointia, ja tämän harrastuksen Tiina haluaa myös huomioida. Edellisenä päivänä aloitetun romaanin lukemisen Tiina päättää jakaa sovelluksen kautta myös kavereilleen.

Entä jos Tiina haluaa huomioida kaveria ja kiittää tai kehua ja kertoa sen myös muille? Tämänkin Tiera Vire mahdollistaa. Tiinan mielestä myös kaverin merkinnän kannustaminen on tärkeää.

Sovelluksesta löytyy sopivia haasteita

Mistä Tiina löytää itselleen haasteita? Tiera Vire -kirjastosta hän voi valita itselleen ravintoon, liikkumiseen tai lepoon ja palautumiseen liittyviä arkihaasteita. Tai Tiina voi valita kehon hyvinvointiin liittyviä ohjelmia tai harjoitteita, tapahaasteita mielen hyvinvointiin, työpäivään liittyviä tapahaasteita tai taukoliikuntaa. Kirjastosta löytyy moneen haasteeseen myös videolinkkejä. Vaikeus on vain valita, mistä aloittaa!

Tiina valitsee ”reipas taukoliikunta” -harjoitteen sekä aloittaa ”Parempi työpäivä” –haasteen. ”Istu vähemmän, seiso enemmän” on haaste, jossa neljän viikon ajan sovellus neuvoo ja muistuttaa vaihtelevista työasennoista ja istumisen vähentämisestä.

Haasteen aikana Tiina saa myös hyödyllistä tietoa istumisen vaikutuksista terveyteen ja seisomiseen aktivoivia vinkkejä.

Tiera Vire tarjoaa käyttäjälleen monipuolisia virkistäytymisvinkkejä.

Mitä muuta Tiina voi kirjata ja mitä muuta Tiina haluaa kirjata sovellukseen? Paino, ateriat, sairauspäivät ja omat muistiinpanot on mahdollista kirjata Tiera Vireseen. Tiina päättää pitää nämä asiat vain omana tietonaan, joten hän ei jaa näitä kavereilleen vaan valitsee yksityisyysasetuksista ”Yksityinen” -valinnan. Tämän valinnan voi käyttäjä tehdä halutessaan kaikkiin kirjauksiin.

Sovelluksessa kaverit ovat niitä, joiden jakamat merkinnät Tiina näkee, ja jotka näkevät Tiinan merkinnät, jollei merkintää ole asetettu yksityiseksi. Lisätietoja sovelluksen yksityisyysasetuksista >>

Omien seuranta-asetusten määrittely

Mitä Tiina voi hyvinvoinnistaan seurata Tiera Viren avulla? Hyvinvointitesti kerran kuukaudessa kysyy Tiinalta muutaman kysymyksen. Vastausten jälkeen sovellus ehdottaa, mihin hyvinvoinnin osa-alueisiin Tiinan kannattaisi keskittyä.

Hyvinvoinnin kuukausiraportti kertoo pisteillä 0–100 kokonaishyvinvoinnin tilan, joka jaetaan kehon, mielen ja elämän osa-alueisiin.

Askeleiden mittaaminen onnistuu helposti puhelimen anturin avulla. Lisäksi Tiina voi asettaa itselleen viikkotavoitteita. Koska Tiinan työ on päätteen ääressä istumista, hän valitsee viikkotavoitteekseen 6 tuntia liikuntaa. Tämän tavoitteen Tiina asettaa alkunäytölle, jotta avatessaan sovelluksen hän näkee, miten viikko on mennyt, ja olisiko aika lähteä esimerkiksi juuri tänään iltakävelylle.

Nyt Tiina on päässyt sovelluksen kanssa alkuun ja odottaa työnantajan järjestämän hyvinvointikampanjan alkua!

Innostuitko? Kysy lisää alueesi asiakasvastaavalta, ota yhteyttä blogin kirjoittaneeseen ratkaisuasiantuntijaamme Minna Kalliomäkeen tai lue lisää täältä >>