Tiera

Tiera Kyberturvapalvelut

Tietoturvauhkien torjuntaan ja turvallisuuden kehittämiseen

Tiera Kyberturvapalvelut sisältävät kattavan valikoiman tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä ratkaisuja ja asiantuntijapalveluita. Palvelukokonaisuus on suunniteltu auttamaan digitaaliseen palveluympäristöön kohdistuvien kyberuhkien torjunnassa ja turvallisuuden kehittämisessä.

Tiera Kyberturvapalveluiden tarjontakokonaisuus

Kyberturvallisuusharjoittelu

Osaksi varautumista ja riskienhallintaa tarjontaamme kuuluu kaksi kansainvälisesti terävintä kärkeä olevaa teknistoiminnallista kyberturvallisuusharjoitusta, jotka toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa.

 • Harjoitus 1: Kyberiskun tekninen selvitys JYVSECTEC RGCE Cyber Arena -ympäristössä
  • Tekninen prosessia ja toimintatapoja kouluttava 2 päivän kyberharjoitus, jossa osallistuja toimii etukäteen määritellyssä roolissa. Harjoittaa osallistujia tutkimaan jo tapahtuneen hyökkäyksen käsittelyä tiiminä. Kehittää perustason poikkeamanhallinnan ja digitaalisen forensiikan kykyjä.
 • Harjoitus 2: Kyberhäiriön kokeminen sekä johtaminen JYVSECTEC RGCE Cyber Arena -ympäristön kyberiskussa
  • Teknisesti simuloitu toiminnallinen kyberharjoitus, jossa osallistuja toimii kyberpoikkeaman hallinnan kriisiryhmässä etukäteen määritellyssä roolissa. Harjoittaa osallistujia johdon ja johtoryhmän toimintaan kyberhäiriössä. Auttaa ymmärtämään paremmin teknisen selvitystyön etenemistä.

Tutustu kyberturvallisuusharjoitteluaikatauluun ja ilmoittaudu mukaan >>

Tieran SIEM & SOC -palvelukokonaisuus

Tietoturvavalvonnan ja -palveluiden avulla voit parantaa organisaatiosi valmiuksia havaita kyberhyökkäyksiä ja samalla vastata mm. tiedonhallintalain sekä tietosuojalainsäädännön vaatimuksiin.

 • Lokien ja tietoturvatapahtumien hallinta (SIEM) ja 24/7 toimiva tietoturvavalvomo (SOC) on palvelukokonaisuus, joka on suunniteltu erityisesti kuntien tarpeisiin. Palvelu tuotetaan kokonaan Suomesta ja se skaalautuu organisaatioiden koon sekä käyttötarpeen mukaan.
 • Häiriövastepalvelu (Incident Response -palvelu) täydentää SIEM & SOC-palvelua. Se auttaa kyberhyökkäyksen sattuessa häiriön hallinnassa ja tilanteen normalisoinnissa sekä tarvittaessa forensiikkatasoisessa tutkinnassa.

Palvelukokonaisuuden keskeiset hyödyt:

 • Auttaa tunnistamaan poikkeamia ja reagoimaan niihin
 • Tarjoaa markkinoiden johtavat tietoturvapalvelut kustannustehokkaasti niin pienille kuin suurille kunnille valmiiksi kilpailutettuna
 • Auttaa erilaisten tietoturvaan liittyvien viranomaisvaatimusten täyttämisessä
 • Tuo kunta-asiakkaiden käyttöön luotettavan tietoturvakumppanin, jolla on tarvittava erikoisosaaminen ja riittävät resurssit
 • Valvonta tuotetaan palveluna eikä sen käyttöönotto edellytä kunnalta omia investointeja tai merkittäviä resursseja
 • Palvelut skaalautuvat joustavasti ja kulut kertyvät vain varatun palvelukapasiteetin mukaan

Asiantuntijapalvelut:

Palvelut tietoturvavalmiuksien kokonaiskuvan hahmottamiseen, tietoturvan ja tietosuojan tehokkaaseen ja kokonaisvaltaiseen johtamiseen sekä jatkuvaan kehittämiseen:

Tietoturvan ja tietosuojan konsultointipalvelut hallinnollisen tietoturvan ja tietosuojan nykytilan selvittämiseksi, kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Testauspalvelut, kuten ulkoiset ja sisäiset penetraatio- eli murtautumistestaukset, joissa tietojärjestelmien, verkkojen ja web-sovellusten suojaus laitetaan koetukselle kyberturva-asiantuntijoiden toimesta.

Tietoturvakoulutukset – yleistä, hallinnollista arjen tietoturvakoulutusta, tarvittaessa myös asiakaskohtaisesti räätälöitynä.

Tutustu myös täydentäviin palveluihin

Tiera Turva

Tiera 365

Sähköinen ovenavaus

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä.

Heli Hellström

Ratkaisupäällikkö

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Kuntien Tiera ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulu yhteistyöhön kyberturvallisuuden osaamisen kehittämisessä

Toimiva ICT on kuntien muutoksen ja digitalisaation kivijalka

Kemin kaupunki ulkoistaa ICT-palvelunsa Tieralle Lapin maakunnassa

Tietoturvallisuus on kiinteä osa kuntaorganisaatioiden toimintaa