Tiera

Valtuutetuille

Luottokumppani vastuulliseen ja vaikuttavaan ICT- ja digiyhteistyöhön

Kuntatoimijoiden ja hyvinvointialueiden omistama Yhteiskunnallinen yritys

Tiera on sitoutunut kehittämään kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaa. Voittoa tavoittelemattomana yhtiönä voimme keskittyä auttamaan kuntia ja hyvinvointialueita tarjoamaan kuntien asukkaille parempia palveluita. Tiera on luotettava kumppani ICT-palveluiden ja digitalisaation kehittämiseen.

Tavoitteenamme on tuottaa yhteensä miljardi euroa vaikuttavuushyötyä ja kustannussäästöjä kunnille ja hyvinvointialueille vuonna 2023.

Monipuoliset palvelut

Tiera tarjoaa ja kehittää valmiiksi kilpailutettuja sekä tuotteistettuja ICT-palveluita, digitaalisia ratkaisuja sekä asiantuntijapalveluita kuntatoimijoiden sujuvan arjen, toiminnan ja elinvoiman kehittämisen tueksi.

Meillä on toimivia ratkaisuja aina kunnan johdon ja hallinnon palveluista kasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin. Julkisella puolella jää enemmän resursseja toiminnan ja palveluiden kehittämiseen, kun ICT on vakaalla pohjalla ja tietojärjestelmät toimivat saumattomasti.

Huolehdimme tarvittaessa tietohallinnon johtamisesta, suunnittelu- ja projektitöistä, sovellustuesta ja ICT-palvelutuotannosta. Autamme myös kuntia ja hyvinvointialueita kehittämään toimintaansa yhteistyössä toisten kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa. Yhteistyössä kehitetyt mallit voidaan jakaa helposti kaikkien käyttöön, jolloin kunnat ja hyvinvointialueet hyötyvät myös toistensa luomista ratkaisuista eikä kaikkea tarvitse kehittää yksin.

In-house-yhtiö on ketterä toiminnan uudistaja

Palvelumme on kilpailutettu valmiiksi, minkä ansiosta käynnistysprosessi on nopeampi kuin markkinatoimijoilla. Alustapalvelumme ovat useiden kuntien käytössä, mikä helpottaa yhteistyötä ja yhdessä kehittämistä. Kehitämme kuntakenttää ja hyvinvointialueiden sekä kuntien yhdyspintaa aidosti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Ulkoistuspalvelut rakennetaan yhdessä palveltavan asiakkaan kanssa, Polku Tieraan -ratkaisuesityksen pohjalta. Toimintoja ulkoistettaessa henkilöstö siirtyy Tieraan vanhoina työntekijöinä, ja heillä on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä osana valtakunnallista ICT-palveluorganisaatiota. Näin osaaminen, työpaikat ja asiantuntijuus säilyvät alueella ja toimintaa voidaan kehittää saumattomasti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Kuntien Tiera kumppanina

100 %

Kuntatoimijoiden omistama

9,3/10

asiakastyytyväisyys (2020)

noin 400

asiantuntijaa

265 000 000 €

kustannussäästöt kunnille (2018)

Asiakkaiden tarinoita

Polku Tieraan -konsepti turvasi Sastamalan ICT-henkilöstölle hyvät uudet työpaikat

Sastamala päätti ulkoistaa ICT-palvelunsa Kuntien Tieralle. Sekä työntekijät että kunta ovat tyytyväisiä tulokseen.

Video: ICT-yhteistyö mahdollistaa digitaalisten palveluiden kehittämisen Siilinjärvellä

Siilinjärvi ulkoisti ICT-palvelunsa kokonaisuutena Kuntien Tieralle vuonna 2020. Nyt yhteistä taivalta on pari vuotta takana…

Tiera Puhe+Data auttoi Poria kilpailuttamaan digitaalisen asiakaspalvelun kokonaisuuden

Tiera auttoi Poria kilpailuttamaan perinteisten operaattoripalveluiden lisäksi laajan digitaalisen asiakaspalvelun kokonaisuuden. Porin kaupungilla oli haaste: miten…

Yhteistyö tuo lihaksia kuntien digipalveluiden kehittämiseen

Pohjois-Suomessa kaupungit ja kunnat ovat ratkaisseet digitaalisten palveluiden kehittämisen haastetta muodostamalla yhteistyöverkoston nimeltä ePS3.

Arki sujuu ja palvelut pelaavat Vaasassa

Tiera vastaa Vaasan kaupungin ICT-palveluiden ylläpidosta ja tarvittavasta ICT-tuesta. Kaupunki on ollut erittäin tyytyväinen siihen,…

Tieran omistajaksi?

Olemme noin 400 kuntaorganisaation ja hyvinvointialueen omistama yritys. Inhouse-toimintamallimme mahdollistaa suorahankinnat Tieralta. Omistaja-asiakkaamme hyötyvät sekä yhteisestä ostovoimasta että kehitystyöstä.

Tuoreimmat uutiset ja artikkelit

Ronald McDonald Lastentalosäätiössä iloitaan arkea helpottavasta sähköisen asioinnin järjestelmästä

Yhdyskuntatoimialan digiturvaa paremmaksi Kuusamossa ja Järvenpäässä Tieran avulla

Tieran Hybridi-infra auttaa ICT-ympäristön modernisaatiossa

Tiera Optimalla voi optimoida myös työviihtyvyyttä

Ajankohtaista

Toimintaympäristö on murroksessa – Tieran ja Capfulin yhteinen tilaisuus kuntien digitaalisesta tulevaisuudesta

Kuntajohtajapäivät 2024

Tiera Kyberturvapalveluiden asiakaspäivä

Pysy kartalla Tieran uutisista ja tulevista tapahtumista, tilaa uutiskirjeemme!