Tiera

Valtuutetuille

Luottokumppani vastuulliseen ja vaikuttavaan ICT- ja digiyhteistyöhön

Kuntatoimijoiden omistama yhteiskunnallinen yritys

Tiera on sitoutunut kehittämään kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaa. Täysin kuntien omistamana ja voittoa tavoittelemattomana yhtiönä voimme keskittyä auttamaan kuntia ja hyvinvointialueita tarjoamaan asukkailleen parempia palveluita. Kuntien Tiera on luotettava kumppani ICT-palveluiden ja digitalisaation kehittämiseen.

Tavoitteenamme on tuottaa yhteensä miljardi euroa vaikuttavuushyötyä ja kustannussäästöjä kunnille ja hyvinvointialueille vuonna 2023.

Monipuoliset palvelut kuntien tarpeisiin

Tiera tarjoaa ja kehittää valmiiksi kilpailutettuja sekä tuotteistettuja ICT-palveluita, digitaalisia ratkaisuja sekä asiantuntijapalveluita kuntatoimijoiden sujuvan arjen, toiminnan ja elinvoiman kehittämisen tueksi.

Meillä on toimivia ratkaisuja aina kunnan johdon ja hallinnon palveluista kasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeisiin. Julkisella puolella jää enemmän resursseja toiminnan ja palveluiden kehittämiseen kun ICT on vakaalla pohjalla ja tietojärjestelmät toimivat saumattomasti.

Huolehdimme tarvittaessa tietohallinnon johtamisesta, suunnittelu- ja projektitöistä, sovellustuesta ja ICT-palvelutuotannosta. Autamme myös kuntia ja hyvinvointialueita kehittämään toimintaansa yhteistyössä toisten kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa. Yhteistyössä kehitetyt mallit voidaan jakaa helposti kaikkien käyttöön, jolloin kunnat ja hyvinvointialueet hyötyvät myös toistensa luomista ratkaisuista eikä kaikkea tarvitse kehittää yksin.

In-house-yhtiö on ketterä toiminnan uudistaja

Palvelumme on kilpailutettu valmiiksi, minkä ansiosta käynnistysprosessi on nopeampi kuin markkinatoimijoilla. Alustapalvelumme ovat useiden kuntien käytössä, mikä helpottaa yhteistyötä ja yhdessä kehittämistä. Kehitämme kuntakenttää aidosti yhteistyössä kuntatoimijoiden kanssa.

Ulkoistuspalvelut rakennetaan yhdessä asiakkaan kanssa, Polku Tieraan -ratkaisuesityksen pohjalta. Toimintoja ulkoistettaessa henkilöstö siirtyy Tieraan vanhoina työntekijöinä, ja heillä on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä osana valtakunnallista ICT-palveluorganisaatiota. Näin osaaminen, työpaikat ja asiantuntijuus säilyvät alueella ja toimintaa voidaan kehittää saumattomasti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Kuntien Tiera kumppanina

100 %

Kuntatoimijoiden omistama

9,3/10

asiakastyytyväisyys (2020)

370 +

asiantuntijaa

265 000 000 €

kustannussäästöt kunnille (2018)

Lataa esite ja lue lisää

Tiera Kuntakentän toiminnan uudistaja – valtuustoesite

Asiakkaiden tarinoita

Polku Tieraan -konsepti turvasi Sastamalan ICT-henkilöstölle hyvät uudet työpaikat

Sastamala päätti ulkoistaa ICT-palvelunsa Kuntien Tieralle. Sekä työntekijät että kunta ovat tyytyväisiä tulokseen.

Yhteistyö tuo lihaksia kuntien digipalveluiden kehittämiseen

Pohjois-Suomessa kaupungit ja kunnat ovat ratkaisseet digitaalisten palveluiden kehittämisen haastetta muodostamalla yhteistyöverkoston nimeltä ePS3.

Arki sujuu ja palvelut pelaavat Vaasassa

Tiera vastaa Vaasan kaupungin ICT-palveluiden ylläpidosta ja tarvittavasta ICT-tuesta. Kaupunki on ollut erittäin tyytyväinen siihen,…

Tieran omistajaksi?

Olemme 390 kuntaorganisaation omistama yritys. Inhouse-toimintamallimme mahdollistaa suorahankinnat Tieralta. Omistaja-asiakkaamme hyötyvät sekä yhteisestä ostovoimasta että kehitystyöstä.

Tuoreimmat uutiset ja artikkelit

Kunta-alan muutos tuo mahdollisuuden nostaa oppija toiminnan keskiöön 

Tiera Vire – Loimaan painonhallintaryhmä matkalla Korvatunturille

Kuntien varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kehittämisen tueksi ReunamoEdun asiantuntijapalvelut  

DigiOne-hanke etenee kohti käyttöönottoa – uusi opetuksen järjestelmien alusta yhdenmukaistaa käytäntöjä

Ajankohtaista

Mika Virtanen on nimitetty Tieran johtoryhmän jäseneksi sekä Asiakkuudet-yksikön johtajaksi 

Näin onnistut teleoperaattorikilpailutuksessa

Tuomi Logistiikka luottaa toiminnassaan Tieran ERP-järjestelmään

Pysy kartalla Tieran tulevista tapahtumista ja uutisista, tilaa uutiskirjeemme!