maaliskuu 2024

Liikkumiseen satsaaminen kannattaa: Hyvinvoiva työyhteisö on energinen ja aikaansaava

Tieralla panostetaan henkilöstön liikkumiseen aktiivisesti. Hyvä tulos Suomen Aktiivisin työpaikka -raportissa ei yllättänyt HR-johtaja Teemu Immosta. “Liikkumista tuetaan monin tavoin ja se näkyy työntekijöiden hyvinvoinnissa.”

Näky Tieran Ruoholahden toimistolla: tieralainen nousee tuolistaan, nappaa jumppakepin, menee juttelemaan työkaverin luo ja venyttelee samalla kroppaansa.

“Tämä näky ilahduttaa minua joka kerta. Käyn pääasiassa Helsingissä, Ruoholahden toimistolla, mutta vastaava on mahdollista muissakin Tieran toimipisteissä. Olemme hankkineet kaikkiin toimipisteisiimme jumppakeppejä, kuminauhoja ja palloja. Kun ihmiset tauottavat istumista, ajatuskin kulkee paremmin”, sanoo Tieran HR-johtaja Teemu Immonen.

Asiantuntijatyössä uppoutuu herkästi työhön ja työpöydän ääressä tulee istuttua tuntikausia yhteen menoon. Työpäivän tauottaminen edes pienellä liikuskelulla tekee hyvää, ja liikkumiseen kannustaminen onkin Tieran johdolle tärkeä asia. Tieralla halutaan kannustaa ihmisiä liikkumaan myös vapaa-ajalla.

“Ihmiset voivat ylipäätään paremmin, kun liikunta on osa heidän arkeaan. Hyväkuntoinen ihminen on innovatiivisempi ja energisempi. Tästä hyötyvät kaikki, niin yksilö, työpaikka kuin asiakkaatkin”, sanoo Immonen.

Taloudellisen tuen lisäksi yhteisöllistä tekemistä

Tiera tukee henkilöstön liikkumista monella tavoin. Taukojumppavälineiden lisäksi käytössä on muun muassa 300 euron Epassi-liikuntatuki vuodessa, työsuhdepolkupyöräetu sekä HeiaHeia-sovellus. Siihen voi kirjata omaa liikkumistaan ja jakaa tiedot muiden kanssa.

Sovelluksesta löytyy myös erilaisia jumppatreenejä, meditaatioharjoituksia ja vinkkejä taukojumppaan.

“Järjestämme HeiaHeian avulla myös liikuntatapahtumia ja leikkimielisiä kisoja, joihin kaikki tieralaiset voivat osallistua paikkakunnasta riippumatta. Koska olemme it-talo, niin erilaiset pelinomaiset sovellukset kiinnostavat henkilöstöä. On ollut hauska nähdä, että porukat käyvät myös vapaa-ajalla esimerkiksi maastopyöräilemässä yhdessä”, kertoo Immonen.

Aktiivisin työpaikka -sertifikaatti tukee liikkumista

Tiera kartoitti henkilöstöliikunnan vahvuuksiaan ja kehityskohteita päivittämällä Suomen Aktiivisin työpaikka -sertifikaatin alkuvuonna 2024. Aiempi sertifikaatti oli tehty 2021–2022. Tulokset paranivat hienosti senhetkisestä tilanteesta.

Sertifikaatissa käydään läpi henkilöstöliikuntaa eri näkökulmista aina liikunnan ja hyvinvoinnin asemasta, johtamisesta ja resursoinnista liikunnan tuen määrään ja aktivointiin asti.

Tieran henkilöstöliikunta sai likimain kaikissa tutkituissa osa-alueissa keskimääräistä parempia tuloksia muihin suomalaisyrityksiin verrattuna.

“Erityistä kiitosta tuli muun muassa henkilöstöliikunnan taloudellisista resursseista, henkilöstön liikunta-aktiivisuudesta ja liikunnasta viestimisestä henkilöstölle. Vielä kun saisimme vähiten liikkuvat innostettua ottamaan enemmän askeleita. Liikkumattomuus on selkeä terveysriski. Yksi kehityskohteista on myös yhteistyö työterveyshuollon kanssa. Sekin on hyvällä tasolla ja pyrimme kehittämään sitä vielä lisää”, sanoo Immonen.

Kaiken kaikkiaan tieralaisten liikunnallisuus näkyy muun muassa työyhteisön yhteisöllisyytenä, sitoutuneisuutena ja hyvänä ilmapiirinä.

“Meidän tavoitteenamme on olla kiinnostava työpaikka, jonne osaajat haluavat tulla töihin. Henkilöstöliikuntaan satsaaminen on yksi vetovoimatekijä, joka kehittää työnantajamielikuvaa”, sanoo Immonen.