Mitä koulujen arjessa todella tapahtuu oppilaan näkökulmasta?
Laadukkaan opetuksen keskiössä on hyvinvoiva oppilas. Millaisena hän kokee arkensa perusopetuksessa? Millaisia oppimisprosesseja opetusmenetelmät nykyisellään mahdollistavat? Entä millainen asema liikkumisella ja toiminnallisuudella on koulupäivissä? Kehittävä Palaute -menetelmä tuottaa luotettavaa tietoa perusopetuksen johtamisen, kehittämisen ja päätöksenteon tueksi.
- Tiedolla johtaminen! Tehostaa työn johtamista ehkäisemällä kehitystyöhön liittyviä virheinvestointeja ja ohjaamalla resursseja tieto-ohjatusti oikeisiin asioihin.
- Arki näkyväksi! Tieteellinen lähestymistapa mahdollistaa läpinäkyvän ja analyyttisen otteen arviointi- ja kehittämistyöhön. Oppilaiden kokemusten näkökulmasta tuotettu tieto ohjaa toiminnan kehittämistä aidosti oppilaiden lähtökohdista.
- Oikeisiin asioihin keskittyminen! Parantaa niin kunnan vetovoimaisuutta työnantajana, vähentää henkilöstön poissaoloja ja niiden kautta syntyviä kustannuksia.
Lasten ja nuorten liikkuminen vähenee kouluun siirryttäessä (YLE) ja lasten liikkumattomuuskriisi syvenee (Olympiakomitea). LIITU-tutkimus osoitti, että reilu kolmasosa 7–15-vuotiaista saavutti liikkumissuosituksen (Liikuntaneuvosto). Kehittävä Palaute tekee näkyväksi niin lasten ja nuorten liikkumisen määrät kuin siihen vaikuttavat tekijät perusopetuksen arjessa (Valtonen, J. O., Kyhälä, A.-L. & Reunamo, J., 2025). Tule kuulolle webinaariin, jossa avataan tarkemmin sitä, miten lasten ja nuorten hyvinvointia voidaan tutkia ja edistää perusopetuksen arjessa luotettavalla ja tuloksellisella tavalla. Kuulet myös erään kunnan kokemuksia Kehittävästä Palautteesta perusopetuksessa.
Tieran kumppani Reunamo Education Research järjestää webinaarin tiistaina 19.3.2025. Webinaarissa kuulet, miten menetelmä konkreettisesti toimii, millaista tietoa se tuottaa ja miten tietoa voi hyödyntää organisaation eri tasoilla. Toimitamme kaikille ilmoittautuneille tallenteen.