Parasta palvelua - verkkopalvelu palvelusetelien ja ostopalveluiden hallinnointiin

Parasta palvelua on verkkopalvelu, joka sisältää valtakunnallisesti kehitetyt toimintamallit ja prosessit palvelusetelien ja ostopalveluiden hallinnointiin. Toimintamalleja tukemaan on rakennettu tietojärjestelmä, jota kutsutaan PSOP-järjestelmäksi.

PSOP-järjestelmä kehitettiin vuosina 2012–2015 edelläkävijäkaupunkien Espoon, Turun, Tampereen, Oulun ja Kouvolan toimesta. Tavoitteena oli luoda uusi, tehokkaampi toimintatapa julkisesti rahoitettujen palveluiden tuottamiseen.

Osana sote- ja maakuntauudistusta hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä. Valinnanvapauden tarkoituksena on antaa asiakkaille mahdollisuus valita haluamansa palveluntuottaja, mutta samalla haetaan myös palveluiden saatavuuden, laadun ja kustannusvaikuttavuuden paranemista.

Uudistus edellyttää, että tietojärjestelmät ja tiedonkulku asiakkaiden, palvelunjärjestäjän ja palveluntuottajan välillä saadaan toimimaan saumattomasti ja reaaliajassa. PSOP on valmis ratkaisu valinnanvapauden toteuttamiseen. Se tarjoaa palvelunjärjestäjille merkittävän mahdollisuuden toiminnan tehostamiseen ja tuottavuuden kohottamiseen vähentämällä manuaalisia tukitehtäviä.

PSOP on Suomen suosituin ja laajimmalle levinnyt palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Sen piirissä on vuoden 2018 alussa 2,7 miljoonan ihmisen väestöpeitto, ja järjestelmän kautta maksetaan palveluntuottajille jo lähes 300 miljoonaa euroa tilityksiä vuodessa.
 

Lue lisää Valinnanvapautta asiakaslähtöisesti -esitteestämme (palveluntuottajille) >>
Tutustu toimintamalliin ja verkkopalveluun Parasta palvelua -sivustolla >>
 

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää!

Sari Koljonen
Liiketoimintapäällikkö, Kuntien Tiera Oy
sari.koljonen(at)tiera.fi / 040 556 8201

 

 

Kuntien Tiera Oy 2018 / Rekisteriseloste
LinkedIn