10.5.2022

Forssa aloittaa ICT-yhteistyön Tieran kanssa

Forssan kaupunginvaltuusto päätti 9.5.2022 ulkoistaa ICT-palvelunsa omistamalleen inhouse-yhtiö Kuntien Tiera Oy:lle. ICT-yhteistyön myötä kolme henkilöä siirtyy Tieran työntekijöiksi vanhoina työntekijöinä. Päätöstä edelsi kaupungin tarve kehittää ICT-palveluja nykyisestä sekä kolmannen osapuolen toteuttama selvitys ICT-palveluiden järjestämisestä.

– Kaupunkistrategiamme ja siihen perustuvat ohjelmat edellyttävät kaupungin palvelu- ja työprosessien uudistamista, sähköisten palvelujen kehittämistä ja digitalisaation hyödyntämistä. ICT-palvelut ovat yhä merkityksellisemmässä roolissa tavoitteiden toteuttamisessa ja vaatimukset kasvavat entisestään digitaalisten palveluiden yleistyessä. Meillä oli tarve miettiä, miten pystymme parhaiten tuottamaan tarvitsemamme ICT-palvelut ja parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui ICT-yhteistyö omistamamme inhouse-yhtiö Kuntien Tiera Oy:n kanssa, kertoo Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Tiera on yli 390:n kuntatoimijan omistama ICT-yhtiö. Kanta-Hämeen 11 kunnasta kaikki ovat Tieran omistajia ja ICT-ulkoistuspalveluissa yhteistyötä Tieran kanssa tekevät jo Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula ja Janakkala. Myös OmaHäme eli Kanta-Hämeen hyvinvointialue teki alkuvuodesta päätöksen aloittaa ICT-yhteistyön Tieran kanssa. Forssan kaupunki teetti päätöksenteon tueksi kolmannella osapuolella selvityksen ICT-palveluiden järjestämisestä, ja selvityksen lopputuloksessa todettiin yhteistyön Tieran kanssa olevan kaupungille paras vaihtoehto järjestää ICT-palvelut tulevaisuudessa.

– Näemme, että ICT-palvelut ovat jatkossa toiminnan mahdollistaja, ei pelkkä tukitoiminto, ja ICT-palveluiden ulkoistaminen inhouse-yhtiölle mahdollistaa sen, että meillä on riittävät resurssit toiminnan kehittämiseen. Henkilöstömme siirtyy vanhoina työntekijöinä Tieran palvelukseen, mutta voivat jatkaa työtä tutussa työympäristössä osana valtakunnallista organisaatiota, Kesäniemi jatkaa.

Inhouse-yhtiö on luotettu ICT-kumppani Kanta-Hämeessä

Kuntatoimijoiden omistamasta inhouse-yhtiö Tierasta on kasvanut viime vuosien aikana kuntakentän johtava ICT-kumppani. Yhtiö työllistää yhteensä yli 300 henkeä. Tieran valtakunnallinen organisaatio palvelee omistaja-asiakkaita ympäri Suomen lähellä asiakkaitaan.

– On hienoa aloittaa yhteistyö Forssan kanssa. Iloitsemme kaupungin päätöksestä liittyä mukaan laajasti Kanta-Hämeen maakunnassa käytössä oleviin ICT-ulkoistuspalveluihimme. Forssan mukaantulo vahvistaa alueellista ekosysteemiä. Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaidemme ICT-ympäristöt toimintavarmasti, tietoturvallisesti ja ajanmukaisesti, jotta asiakkaiden on mahdollista kehittää toimintaansa digitalisoituvassa ympäristössä, ja kiitämme Forssan kaupunkia luottamuksesta, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Lisätietoja:

Jari Kesäniemi
Kaupunginjohtaja, Forssan kaupunki
050 5640 001 / jari.kesaniemi(@)forssa.fi

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera Oy
044 907 2464 / jyri.lehtonen(@)tiera.fi

Timo Heiniö
Myyntipäällikkö, Kuntien Tiera Oy
040 415 4789 / timo.heinio(@)tiera.fi