Tiera

INTEGRAATIOALUSTA

Yhdistää järjestelmät toisiinsa ja mahdollistaa tiedon liikkumisen

Kuntaorganisaatioissa on käytössä kymmeniä tai jopa satoja eri järjestelmiä, jotka eivät keskustele tarvittavilta osin keskenään. Tämä vaikeuttaa muun muassa tiedon saatavuutta ja digitaalisten palveluiden kehittämistä.

Integraatioalustan tehtävänä on yhdistää asiakkaidemme käyttämät järjestelmät toisiinsa Tieran tarjoaman palvelun kautta. Sovellusten välisten integraatioiden avulla alusta tukee nopeaa ja toistettavaa integraatiota uusien kuntaorganisaatioiden liittyessä järjestelmään. Se mahdollistaa liiketoimintaprosessien tarpeiden mukaisesti tiedonvälityksen ja tiedonsiirron eri palveluiden välillä.

Toimivan kokonaisuuden kannalta on tärkeää saada elinkaarensa eri vaiheissa olevat komponentit ja prosessit liittymään toisiinsa. Integraatioalustalla hyödynnetään ohjelmointirajapintoja (API) ja muita integraatiopalveluja, jotka mahdollistavat datan välityksen eri sovellusten, järjestelmien ja tietovarastojen välillä.

Integraatioalusta mahdollistaa datan välityksen eri sovellusten ja järjestelmien välillä sekä yhdistää eri palvelut toisiinsa standardoitujen ohjelmointirajapintojen (API) avulla. Alusta sisältää yhteydet Digi- ja väestötietoviraston (DVV) Suomi.fi-palveluihin ja mahdollistaa näin Suomi.fi -palveluiden käyttöönotot helposti ja kustannustehokkaasti.
Alustalla on myös DVV-väestötietorajanpinta, jonka avulla saadaan päivittäin kuntalaisten tiedot päivitettyä kunnan perusjärjestelmiin. Palvelu auttaa toimintaprosessien digitalisoinnissa ja tehostaa näin sekä organisaation toimintaa että palveluiden tarjoamista.

Palvelun keskeiset hyödyt:

• Avoimen lähdekoodin alusta, joka sisältää kaikki tekniset kyvykkyydet, mitä modernilta integraatioalustalta vaaditaan
• Mahdollistaa datan välityksen eri sovellusten ja järjestelmien välillä
• Yhdistää eri palvelut toisiinsa standardoitujen ohjelmointirajapintojen (API) avulla
• Tuo tiedon päätöksenteon ja toiminnan sekä palveluiden kehittämisen tueksi
• Valmiit yhteydet Digi- ja väestötietoviraston (DVV) Suomi.fi -palveluihin sekä VTJ-integraatio – käyttöönotot helposti ja kustannustehokkaasti
• Mahdollistaa toimintaprosessien sekä palveluiden digitalisoinnin
• Identiteetinhallinta saatavilla palveluna kuntalaisten digitalisaalista asiointia varten
• Ennustettavat ja edulliset käyttöönotto- ja palvelumaksut
• Kuntaorganisaation ei tarvitse rekrytoida omaa integraatioasiantuntijaa
• Tieran monipuoliset asiantuntijapalvelut valmiiksi kilpailutettuna

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä.

Maija Koski

Integraatioarkkitehti

Lataa esite

Tutustu tarkemmin palveluun lataamalla integraatioalusta ja-palvelut -esite