huhtikuu 2022

Työnteon tavat muuttuvat – Tiera 365 tukee liikkuvan tietotyön tekemistä

Kun työnteon tavat muuttuvat, organisaatiot ja asiantuntijat tarvitsevat tehokkaat ja nykyaikaiset työvälineet liikkuvan tietotyön tekemiseen. Tiera 365 (entinen Tiera Toimisto) on yksi Tieran ensimmäisistä palveluista ja se tukee jo yli 70 kuntaorganisaation tietotyön tekemistä sekä kehittämistä.

– Tiera 365 on kuntatoimijoiden ja hyvinvointialueiden käyttöön kilpailutettu nykyaikainen, reaaliaikainen sekä tietoturvallinen ohjelmistokokonaisuus, johon kuuluu kattava Microsoftin M365-tuotevalikoima sisältäen lisenssit sekä asiantuntija- ja koulutuspalvelut, kertoo Tieran ratkaisupäällikkö Marko Toiminen.

Tieran kumppanina Tiera 365 -palvelussa toimii Atea (Microsoft 365 -lisenssit ja asiantuntijapalvelut) ja Innofactor (Sharepoint ja Dynamics365).

– Tiera 365 mahdollistaa sujuvan arjen yhtenäistämällä työnteon tapoja. Palvelu auttaa myös kehittämään tietotyötä. Nämä ovat viimeisen kahden vuoden aikana nousseet jokaisen organisaation keskeisiksi aiheiksi, kun pandemia on pakottanut kaikki tavalla tai toisella tekemään liikkuvaa työtä, Toiminen jatkaa.

Uudet lisensointimallit ja palvelun kehittäminen

Microsoft uudisti lisensointimalliaan vuoden 2022 alussa ja nyt käytössä on 3 erilaista lisenssityyppiä. Suurin osa Tieran asiakkaista hyödyntää Breadth Sales Motion -lisenssiä, joka on tarkoitettu 1–2400 käyttäjän organisaatioille – tämä korvasi aiemman CSP-mallin. Siirtyminen uuteen lisensointimalliin on sujunut hyvin.

– Microsoftin ratkaisut kehittyvät ja uudistuvat nopeaa vauhtia ja pyrimme asiakkaidemme toiveiden mukaisesti nostamaan esiin säännöllisesti keskeisimpiä uudistuksia. Olemme myös tuotteistaneet kumppanimme Atean kanssa asiantuntijapalveluita, jotka auttavat hyödyntämään kuntia ja hyvinvointialueita koko palvelun potentiaalin omassa organisaatiossa.

Palvelua kehitetään tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa ja tunnistettuihin tarpeisiin tullaan vastaamaan kilpailuttamalla palvelukokonaisuus uudelleen syksyn aikana.

– Maailma muuttuu vauhdilla ja globaalit ajankohtaiset aiheet sekä riskit haastavat muuttumaan ja kehittymään. Näihin ja tuleviin muutoksiin haluamme vastata myös tulevassa Tiera 365 -puitesopimuksessa, Toiminen sanoo.

– Tietoturvallisuus on iso osa Microsoftin palveluita ja ympäristö on itsessään hyvin tietoturvallinen, mutta autamme esimerkiksi asiakkaitamme hyödyntämään palvelua sen koko laajuudessa ja varmistamaan entistä paremmin tietoturvallisen työskentelyn. Euroopan tämänhetkinen tilanne on nostanut aiheen entistä ajankohtaisemmaksi ja kysyntä on kasvanut erilaisille asiantuntijapalveluille selvästi.

Lue lisää:

Marko Toiminen

Ratkaisupäällikkö