helmikuu 2021

Edustore palvelee myös toisen asteen oppimateriaalihankinnoissa

Edustore on toiminta-ajatukseltaan yksinkertainen – yksi hankintakanava oppimisessa tarvittaville materiaaleille – niin digitaalisille kuin painetulle materiaaleille. Integraatio suoraan oppimisalustaan tarkoittaa lisäksi sitä, että digimateriaali pystytään hankittaessa toimittamaan suoraan loppukäyttäjälle. 

Oppimateriaalien hankinnan lisäksi Edustore tarjoaa käyttömukavuutta

Koko hankintaketjun vaiheiden tunnistaminen on tärkeää huomioida, kun pohditaan, mitä kautta oppimateriaaleja tilataan oppimisen tarpeisiin. Edustore–hankintakanavassa suurin lisäarvo on monipuolisessa tuotevalikoimassa ja integraatioissa, jotka mahdollistavat oppimateriaalien käytön suoraan oppimisalustan kautta ketterästi yhdestä paikasta keskitetyn hankinnan lisäksi. Voit lukea Edustoren käyttäjilleen tuomasta lisäarvoista lisää täältä:

Edustore on markkinapaikkana valtakunnallinen kanava – kaikille kunnille ja toimittajille samanlainen. Kantava ajatus Edustoren taustalla on tarjota opetukseen ja kasvatukseen monipuolisia materiaaleja hyödynnettäväksi.  

Hankintakanavan toimintaa ohjaa puitejärjestely. Kunnat ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa liittyä Edustoren hankintakanavan puitejärjestelyyn ennen kilpailutusta keväällä 2019. Kun kouluissanne ympäri Suomen pohditaan oppimateriaalien hankkimista, selvitättehän kunnasta, mikäli Edustore–hankintakanava on mahdollista ottaa käyttöön tai onko se jo käytettävissänne. 

 Edustore-palvelusivulle pääset täältä >>

Oppivelvollisuuden laajeneminen toiselle asteelle

Oppivelvollisuuden laajentuminen toiselle asteelle on huomioitu Edustore–hankintakanavan palveluvalikoimassa. Toinen aste muuttuu maksuttomaksi elokuusta 2021 alkaen. Opiskelun kokonaisuudessaan tulee olla maksutonta uusille aloittaville toisen asteen opiskelijoille.

Toisen asteen maksuttomuus jatkuu sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta. Myös opiskelijan digitaaliset laitteet ja oppimateriaalit kuuluvat maksuttomuuden piiriin, ja hankinnasta vastaa opetuksen järjestäjä.  

  • Toisen asteen painettu materiaali on jo Edustoressa ja täydentyy koko ajan. Sähköinen materiaali lisätään mukaan helmikuun 2021 aikana. 
  • Tilauskausi ajoittuu keväälle erityisesti painetun materiaalin osalta. Tarkka aikataulu täsmentyy lähiviikkoina, ja siitä tiedotetaan erikseen. 
  • Digitaalisen materiaalin käyttö tapahtuu näppärästi integraatioiden kautta suoraan kunnassa ja koulussa käytössä olevaan oppimisympäristöön. Jos uusia integraatioita tarvitaan, olethan yhteydessä suoraan toimittajaamme Dikaiokseen. Yhteystiedot: www.edustore.fi/yhteystiedot
  • Koulutusta on saatavilla monipuolisesti ja räätälöidysti kunnan tarpeen mukaan.  

Kerromme mielellämme lisää, miten Tieran palvelut – Edustore, Verkkokauppa ja Edison sähköinen työpöytä – voisivat auttaa teidän kuntaanne ja kouluanne opetuksen tarpeissa!  

Taina Uusi-Illikainen
Tuotantopäällikkö
Kuntien Tiera Oy

Taina Uusi-Illikainen

Liiketoimintapäällikkö, omat ratkaisut – opetus ja kasvatus