10.12.2018

Tieran vuosi 2018 edennyt suunnitelmien mukaisesti: ”Olemme oikealla kehityspolulla.”

Vuoden 2018 ollessa lopuillaan on aika hieman vetää yhteen kulunutta vuotta. Tieran vuosi 2018 ollut erittäin tuloksekas.

Sote- ja kuntaratkaisuidemme kysyntä on ylittänyt odotuksemme ja Infra-liiketoimintamme on tuonut uusia ratkaisuja asiakkaiden käyttöön vuoden kuluessa, kertoo Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Tieran tavoitteena on olla omistaja-asiakkaidensa luotettu asiantuntija ja kumppani. Haluamme myös tehdä tuloksellista yhteistyötä yhteistyökumppaneidemme kanssa omistajiemme parhaaksi. Tierasta on kasvanut kahdeksassa vuodessa kuntakentän vaikuttava tekijä ja meille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

– Omistajillemme tuottamat toiminnan tehostumisen vaikuttavuushyödyt ja suorat ICT-kustannussäästöt ovat 265 miljoonaa euroa vuoden 2018 volyymeilla. Tämä osaltaan vahvistaa, että Tiera on strategiansa mukaisella kehityspolulla, lisää Halttunen.

Tavoitteenamme on pystyä aiempaa paremmin tarjoamaan osuvia ICT-ratkaisuja asiakkaidemme toiminnan uudistamisen tueksi ja kuntalaisten hyväksi. Tästä johtuen pyrimme kehittämään palvelutarjoamaamme entisestään kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Työn alla vuoden 2019 aikana ovat uutta kuntajohtamista tukevat palveluiden järjestämisen ratkaisut, asiakkuuksien ja palveluiden hallinta, paikkatiedon hyötykäyttö sekä kuntien tietohallinnon ja ICT-infran kehittäminen.

Loppuvuodesta pääsimme Helsingin Sanomien masinoiman mediamyrskyn keskelle yhdessä Espoon kaupungin kanssa. Lehti ei suostunut Espoon ja Tieran yhdessä esittämiin pyyntöihin asiavirheiden oikaisemiseksi. Tätäkö on ’new normal’ mediassa? Kiitämme lämpimästi teitä kaikkia myrskyn aikana Tieraa kohtaan osoittamastanne myötätunnostanne ja tuestanne.

– Omistajapohjamme on laajentunut vuoden 2018 aikana ja nyt Tiera-verkostossa on mukana jo yli 300 kuntatoimijaa. Haluamme kiittää omistaja-asiakkaitamme kuluneesta vuodesta ja toivottaa menestyksekästä uutta vuotta 2019, Halttunen sanoo.