16.1.2019

Tiera vahvistaa asemaansa Hämeessä: Asikkala siirsi IT-palvelunsa inhouse-yhtiölleen

Asikkalan kunta on päättänyt antaa vastuun IT-palvelujensa hoitamisesta Kuntien Tiera Oy:lle. Tiera vastaa jatkossa omistaja-asiakkaansa IT-palveluista kokonaisuutena, sisältäen käyttäjä- ja konesalipalvelut. Lisäksi Asikkala ottaa käyttöönsä Tiera Toimiston uusitut sähköposti- ja muut viestintätyökalut.

Kuntakentällä eletään keskellä suuria muutoksia. Samaan aikaan kun odotetaan vastauksia maakunta- ja sote-uudistukseen sekä palveluiden järjestämiseen liittyviin kysymyksiin, paineet toiminnan kehittämisen ja digitalisaation edistämiseen kasvavat. Kuntaorganisaatioiden odotetaan tehostavan omaa toimintaansa ja toisaalta samaan aikaan kehittävän uusia digitaalisia kuntalaispalveluita. Asikkalassa tähän haasteeseen vastattiin siirtämällä jokapäiväinen ICT-palvelutuotanto yli 300 kuntatoimijan omistamalle Kuntien Tiera Oy:lle.

– Ulkoistuksen myötä IT-järjestelmämme tulevat nykyaikaistettua kokonaisuutena ja pääsemme kuntana keskittymään peruspalveluidemme kehittämiseen, sen sijaan että käyttäisimme resursseja IT-asioihin. Uskomme vahvasti siihen, että pystymme parantamaan kuntatyön tehokkuutta ja laatua nyt käyttöömme tulevien uusien järjestelmien ja Tieran kokonaisvaltaisen IT-kehittämisen avulla, kertoo Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Ulkoistuspalvelut mahdollistavat ydintoimintoihin keskittymisen

Kuntatoimijoiden muutostarve on siirtää fokus päivittäisen ICT:n hoidosta digitalisaation edistämiseen. Ja tässä Tiera auttaa omistaja-asiakkaitaan ottamalla kopin IT-infrapalveluista kokonaisuutena. Näin tuemme omistajiamme digitalisaation edistämisessä, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Sakari Luotonen.

Tiera on valtakunnallinen inhouse-yhtiö, joka toimii paikallisesti lähellä asiakkaitaan. Tieralla on valmis hankemalli ICT-palvelutuotannon siirtoon ja lukuisat lisäarvoa tuottavat palvelut ovat omistaja-asiakkaille valmiiksi kilpailutettuja. Ulkoistuspalvelut voivat sisältää asiakkaan tarpeen mukaan joko koko ICT:n hoitamisen tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi perustietotekniikan. Ulkoistuksen yhteydessä Tieralle voi myös siirtyä henkilöitä, mutta se ei ole välttämätöntä – tämäkin sovitaan asiakkaan tarpeeseen ja tavoitetilaan perustuen.

– Olemme ylpeitä Asikkalan luottamuksesta Tieraa kohtaan. Heillä on selkeä tahtotila saada ICT:stä lisää hyötyä oman toimintansa kehittämiseen Tieran palveluiden kautta. Yhteistyö vahvistaa Tieran asemaa Hämeessä omistajiemme IT-kumppanina, kertoo Tieran liiketoimintapäällikkö Jyri Lehtonen

Tieran ulkoistuspalveluja hyödyntävät nyt Asikkalan lisäksi mm. Inkoo, Vihti, Karkkila ja Turku.

 

Lisätietoja:

Rinna Ikola-Norrbacka
Kunnanjohtaja, Asikkalan kunta
044 778 0210 / rinna.ikola-norrbacka(at)asikkala.fi

Aapo Pispa
Talousjohtaja, Asikkalan kunta
044 778 0220 / aapo.pispa@asikkala.fi