joulukuu 2018

Kunnissa fokus on siirrettävä päivittäisen ICT:n hoidosta digitalisaation edistämiseen

Kunnissa eletään keskellä suuria muutoksia. Maakunta- ja sote-uudistukseen liittyviin kysymyksiin on odotettu pitkään vastauksia, joita ei ole vieläkään saatu. Samaan aikaan paineet toiminnan kehittämisen ja digitalisaation edistämiseen kasvavat.

Näistä teemoista puhuimme mm. Uudenmaan kuntapäättäjien kanssa marraskuun lopulla järjestetyssä infra-asiakasaamussa Porvoossa – miten voit turvata sekä kehityshaasteissa onnistumisen että kunnan jokapäiväisen ICT-palvelutuotannon?

– Kuntien muutostarve on siirtää fokus päivittäisen ICT:n hoidosta digitalisaation edistämiseen. Ja tässä Tiera voi auttaa ottamalla kopin omistaja-asiakkaidensa IT-infrapalveluista kokonaisuutena ja samalla tukea omistajiaan digitalisaation edistämisessä, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Sakari Luotonen.

Tieran ulkoistuspalveluiden avulla omistaja-asiakkaat voivat antaa perus-ICT:n hoitamisen Tieran vastuulle ja keskittyä itse toiminnan ja palveluiden kehittämiseen.

– Palvelumme skaalautuvat erikokoisille kunnille ja vaikka olemme valtakunnallinen toimija, toimimme paikallisesti ja olemme sitoutuneita henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin, Luotonen kertoo.

Ulkoistetut infrapalvelut tuovat kunnalle kustannussäästöjä ja joustavuutta sekä lisäkapasiteettia. Yksi tärkeimmistä syistä on kuitenkin juuri omaan ydintoimintaan keskittyminen ja niistä tehtävistä luopuminen, jotka eivät tue tätä.

Tieralla on valmis hankemalli ICT-palvelutuotannon siirtoon. Siirto kunnasta ICT-toimijalle on muutos totuttuun ja Tiera tukeekin omistaja-asiakkaitaan muutoksen johtamisessa.

– Tiera on kuntien ja kuntayhtymien kumppani sekä ulkoistuksissa että palveluintegraattorina. Asiakkaillamme on tarve saada eri palveluntuottajat toimimaan yhtenä kokonaisuutena entistä tehokkaammin. Tässä haluamme auttaa heitä ottamalla entistä enemmän vastuuta muiden palveluntuottajien palveluista palveluintegraattorin roolissa, kertoo asiakkuusjohtaja Jukka Markkanen.

Ulkoistuspalveluiden lisäksi Tieran asiakkaiden käytettävissä ovat valmiiksi kilpailutetut infraratkaisut mm. tuottavuuspalveluihin sekä tietoturvaan.

Katso miten Turku ja Inkoo hyödyntävät ulkoistettuja infrapalveluita oman toimintansa ja palveluiden kehittämisen tukena.