tammikuu 2023

Tiera ja DigiOne Educassa 2023

Tauon jälkeen opetusalan suurtapahtuma Educa-messut järjestetään taas tammikuussa 2023. Myös Tiera ja DigiOne ovat mukana tapahtumassa omalla ständillään.

Teemana meillä on opettajan palvelut DigiOnessa.

Educa on Suomen suurin opetusalan tapahtuma ja se on vakiinnuttanut paikkansa vuosikalenterissamme. Educaan tullaa katsastamaan alan trendit, puheenaiheet, toimittajat ja tietenkin tapaamaan tuttuja. Kun Educa järjestettiin edellisen kerran, paikalla oli yli 18000 kävijää kahden päivän aikana.

Olemme syksyn 2022 aikana valmistelleet Educa-messujen sisältöä yhdessä DigiOne-hankekuntien Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä ja Lahti kanssa. Mukana on ollut opettajia ja rehtoreita eri työryhmien kautta. Haluamme Educassa antaa opetusalan väelle mahdollisuuden kurkistaa, mikä DigiOne konkreettisesti on – ajatuksemme on keskustelun lisäksi näyttää myös demoja DigiOne palveluista. Esittelypisteellä tulee olemaan hyvä kattaus DigiOne-toimijoita kunnista, hankkeesta ja Tieralta.

Tule tapaamaan meitä ja kysymään tiukkoja kysymyksiä DigiOnesta!

Vuosi 2023 on jännittävä vuosi. DigiOne-hankeaika on päättymässä, palvelut valmistuvat jokainen vuorollaan, ja on aika siirtyä pilottien kautta tuotantoon vaiheittain. Samalla hankkeessa toteutettu työ konkretisoituu toiminnallisuuksiksi, joita loppukäyttäjät voivat käyttää arjessa. Vuoden 2023 kuluessa on myös aika avata DigiOne muillekin kunnille tutustua ja tulla mukaan. Uusia kuntia otetaan mukaan DigiOne-yhteisöön aloittamaan polkua kohti käyttöönottoa.

Tiera järjestää sarjan TieraCafé webinaareja vuoden 2023 aikana DigiOneen liittyvistä täsmäaiheista. Suunnittelussa on myös suurempi workshopien ja tietoiskujen ympärille rakentuva tapahtumapäivä 27.4. Helsingin Ruoholahdessa. Tämän päivän voit jo laittaa kalenteriisi.

Seuraa Tieran ajankohtaista-sivua, ja pysyt kartalla tulevista tapahtumista.

Nähdään Educassa !

Taina Uusi-Illikainen
liiketoimintapäällikkö
Kuntien Tiera Oy

DigiOne
DigiOne on Vantaan kaupungin käynnistämä hanke, jossa on mukana, Espoon, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit sekä Kuntien Tiera. Hankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen palvelualusta, jonka avulla parannetaan oppimista ja hyvinvointia sekä tuotetaan tehokkaasti laadukkaita koulutuksen palveluita perusopetuksen ja lukiokoulutuksen tarpeisiin. Digitaaliselle palvelualustalle kootaan kaikki opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi. >>

Tutustu myös näihin DigiOne-sisältöihin:

Alustalle kehitettävät palvelut:

Pilottioulujen kokemuksia: