helmikuu 2018

Kuntasi muuttuu – pystytkö vastaamaan tietohallinnon ja digitalisoinnin haasteisiin?

Tämän ja ensi vuoden aikana kunnat ovat melkoisessa myllerryksessä: toisaalta valmistaudutaan maakunta- ja sote-uudistukseen ja toisaalta pitäisi vihdoin ottaa kunnon digiloikka ja valjastaa ICT muuttuvan kunnan tarpeisiin. Nyt on oikea aika tehdä päätöksiä, jotka turvaavat sekä kehityshaasteissa onnistumisen, että kunnan ICT:n jokapäiväisen hoidon.

Jotkut kunnat ovat jo päättäneet keskittyä digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja antaa perustietotekniikan hoitamisen ulkopuoliselle ammattilaiselle. Ehdottomasti helpointa ja varminta se on siirtää kunnan inhouse-yhtiölle. Tällöin kunta välttää mm. monimutkaiset kilpailutukset, myös sen muutaman vuoden päästä tehtävän, sillä silloin vaikeuskerroin nousee entisestään, kun kaikki osaaminen jää lähtökohtaisesti sinne, minne ensimmäinen ulkoistus tehtiin.

Perustietotekniikan laadukas ja kustannustehokas hoitaminen edellyttää riittäviä volyymeja eli riittävän määrän esim. käyttäjiä, työasemia, mobiililaitteita ja palvelimia. Tiera pystyy tarjoamaan tämän volyymin ja sen tuomat edut Suomen kunnille.

Otamme vastaan kunnastasi siirtyvän ICT-henkilöstön ja tarjoamme sille hyvät edellytykset tehdä työtä ja kehittyä – jopa niin, että henkilöstöllä säilyy kuntatoimijan kaltaiset työehdot. Tieran verkosto ja työyhteisö tarjoavat työntekijöille erinomaiset olosuhteet kehittyä ammattilaisena. Tiera on mukana Great Place to Work -ohjelmassa ja kiinnittää suurta huomiota henkilöstönsä työtyytyväisyyteen ja hyvinvointiin.

Samalla tarjoamme kunnallesi tuotteistetut ja mitattavat ICT-infrapalvelut – ja annamme niille palvelulupauksen, jonka toteutumista seurataan yhdessä. Infrapalveluiden käyttäjätyytyväisyys oli viime vuonna 9,5 – perustietotekniikkasi on siis osaavissa käsissä. Tämän lisäksi pystyt ennustamaan palvelujen kustannukset tarkasti ja hinnoittelu myös skaalautuu muuttuvien tarpeidesi mukaan. Käytettävissäsi on jatkuvasti kehitettävät infrapalvelut – esimerkkeinä kotimainen laaja pilvipalvelukokonaisuus tai kouluille kehitetty edullinen tukimalli.

Mm. Inkoon kunta on tehnyt päätöksen ulkoistaa ICT-palvelunsa Tieralle. Lue miksi Inkoo halusi varmistaa tarvittavat resurssit kuntalaispalvelujen kehittämiseen >>

Koko muutos voidaan tehdä muutamassa kuukaudessa siitä, kun aloitamme keskustelut. Meillä on tähän valmis malli.

Ota yhteyttä, niin teemme ratkaisuesityksen, jonka perusteella ulkoistuspäätös on helppo tehdä!