30.1.2024

Tieralta saa helposti ja vaivattomasti Microsoft 365 -tietojen varmuuskopioinnin

Tieran asiakasomistajien Microsoft 365 -palveluiden tiedoille ja tiedostoille on nyt tarjolla helppokäyttöinen varmistuspalvelu. Palvelun avulla tiedot ovat varmasti turvassa ja häiriötilanteessa nopeasti palautettavissa. Varmuuskopiointipalvelun data säilytetään Suomessa.  

Kyberuhkien ja erilaisten tietomurtojen lisääntyessä on entistäkin tärkeämpää varmistaa, että kaikki organisaation data kuten tiedot, tiedostot ja sähköpostit ovat varmasti tallessa kaikissa tilanteissa. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, etteivät Microsoft 365 -palvelussa hallittava tieto ja data ole varmuuskopioituja. On palvelun käyttäjän omalla vastuulla varmistaa, että tiedot ovat turvassa ja ongelmatilanteessa palautettavissa. Microsoft vastaa vain ohjelmistojen toimivuudesta, ei datan varmuuskopioinnista. 

“Jo GDPR-asetus määrää, että asiakasdataa ja henkilötietoja sisältävää tietoa on säilytettävä huolella. Data on oltava palautettavissa mahdollisessa häiriötilanteessa. Kenelle tahansa voi myös sattua virheitä ja tärkeät tiedostot kadota. Varmistuspalvelun avulla tiedot voidaan palauttaa helposti takaisin alkuperäiseen osoitteeseen”, sanoo ICT-palveluiden ratkaisupäällikkö Mika Mutanen Tieralta.  

Tiera 365:n kautta valmiiksi kilpailutetun Microsoft 365 -varmuuskopiointipalvelun voi hankkia nopeasti ja helposti ilman erillistä kilpailutusta. Palvelu on myös helppo ja yksinkertainen käyttää. 

“Varmistuspalvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas päättää, mitä tietoja he haluavat varmistaa. Monessa organisaatiossa halutaan olla varmoja, että kaikki Microsoft 365 -palveluiden tiedot ovat turvassa. Toisissa voidaan kokea, että esimerkiksi dokumenttien ja tiedostojen varmistaminen riittää. Valintaa voi muuttaa tarpeen mukaan”, sanoo ICT-ratkaisujen ratkaisupäällikkö Marko Toiminen Tieralta. 

Tiedot varmuuskopioidaan kahdesti päivässä ja tietojen palauttaminen pilvipalveluun on vaivatonta. ICT-palvelunsa Tieralle ulkoistaneet ottavat yhteyttä asiakaspalveluun ja pyytävät tietojen palautusta. Tieralta varmuuskopiolisenssin hankkivat voivat hakea tiedot itsenäisesti varmuuskopiointipalvelusta. 

“Kaikissa tapauksissa apuna on myös maksuton, suomenkielinen asiakaspalvelu. Tietojen varmistaminen Tieran kautta on kustannustehokas ja vaivaton tapa toiminnan jatkuvuudelle”, Toiminen sanoo. 

Lisätiedot:
ICT-ratkaisut: Marko Toiminen, ratkaisupäällikkö ICT-ratkaisut, puh. 040 648 7343, marko.toiminen@tiera.fi 
ICT-ulkoistuspalvelut: Mika Mutanen, ratkaisupäällikkö ICT-palvelut, puh. 043 824 4340 mika.mutanen@tiera.fi  

Lisää tietoa palvelusta saat myös 8.2.2024 järjestettävästä webinaarista. Ilmoittaudu mukaan