5.10.2021

Tiera Verkkokaupan asiakaskunnat saivat koululaitteensa ajoissa koulun alkuun – nyt valmistaudutaan jo tuleviin tilauksiin

Syyslukukauden alkaessa otsikoihin nousivat koululaitteiden toimitusvaikeudet. Osassa kuntia laitetilaukset eivät ehtineet ennen lukukauden alkua, sillä toimitusaikoja on pandemia-aikana pitkittänyt mm. komponenttipula.

– Voimme todeta tyytyväisenä, yhdessä toimittajakumppanimme Atean ja omistaja-asiakkaidemme kanssa, että Tiera Verkkokaupan kautta tilatut oppilaslaitteet saatiin toimitettua ajoissa koulun alkuun, toteaa Tieran liiketoimintajohtaja Tuija Manninen.

Tiera Verkkokauppa on Suomen kattavin, kuntakentän käyttöön suunniteltu hankintakanava ja se tarjoaa myös laajimman opetustoimialan laitevalikoiman kuntatoimijoille valmiiksi kilpailutettuna. Miten toimitukset pystyttiin varmistamaan kunta-asiakkaille ajoissa?

– Pitkittyneet toimitusajat olivat tiedossa, samoin koulukoneiden kysynnän kasvaminen, kun toinen aste muuttui maksuttomaksi ja pandemian seurauksena etäopetus lisääntyi myös Suomen ulkopuolella. Suunnittelimme viime vuoden lopulla hyvissä ajoin tilaukset yhteistyössä asiakkaidemme sekä Verkkokappatoimittajamme Atean kanssa, Manninen sanoo.

Tiera Verkkokaupan kautta toimitettiin mm. yli kolmannes eli yli 25 000 kpl toisen asteen oppilaslaitteita. Tuotevalikoima kilpailutettiin Tiera Verkkokauppaan viime vuonna heti, kun päätös toisen asteen maksuttomuudesta selvisi.

Oulussa toimitukset onnistuivat laitevaihdosta huolimatta

Oulun kaupunki on yksi Tiera Verkkokaupan uusimmista asiakkaista. Kaupunki aloitti syyslukukauteen 2021 valmistautumisen hyvissä ajoin jo viime vuoden puolella kartoittamalla opetuksen järjestäjän ajatuksia laitehankintaan. Focuksessa oli lähinnä laitteiden hinta, koko, tehokkuus ja muistin kapasiteetti.

– Tiera Verkkokaupasta näemme laitevalmistajien opetukseen suunnatuiden tietokoneiden sekä muiden laitteiden hinnat ja arvion laitteiden saatavuudesta. Tukkuri- ja puskurointimallit mahdollistavat tehokkaat toimitusajat, kertoo Oulun kaupungin ICT-palvelupäällikkö Petri Kaski.

Kaupunki halusi tilata kannettavia tietokoneita lähes 1700 kappaletta ja niihin varusteiksi kuulokkeet sekä suojapussit. Laitemallia kuitenkin jouduttiin vielä vaihtamaan, kun selvisi ettei valittu laitevalmistaja pystynytkään toimittamaan tilattua määrää halutussa aikataulussa.

– Tässä kohtaa Tiera Verkkokaupan kumppani Atea antoi meille arvokasta tukea. Kävimme heidän kanssaan läpi vaihtoehdot ja heiltä löytyi varastosta lähes vastaavia laitteita kuin olimme alun perin tilanneet. Näin saimme tarvittavat laitteet oppilaiden käyttöön ajoissa. Tästä olemme erittäin tyytyväisiä, Kaski lisää.

Oulun tavoin myös Turun kaupunki on tyytyväinen Tiera Verkkokaupan mahdollistamaan toimintaan.

– Saimme sekä lukion että yläkoulun oppilaslaitteet hienosti aikataulussa perille haastavasta ajasta huolimatta. Se ei ole itsestään selvää. Kiitos kuuluu Tieran ja Atean lisäksi oman organisaatiomme joukoille. Lukuvuoden alku olisi voinut olla murheellinen, mutta nyt kaikki on mennyt jopa odotuksia paremmin, sanoo Turun kaupungin TOP-keskuksen (Tietokone opetuksessa) toiminnanjohtaja Jouni Paakkinen.

Lukuvuoden 2022-2023 tilauksia aletaan jo valmistella

Onnistuneiden toimituksien taustalla on valmistautuminen hyvissä ajoin. Vaikka tämä lukuvuosi on vasta alussa, katsetta tulee koulukoneiden tilausten osalta kääntää jo myös vuoden päähän.

– Tilaukset kannattaa tehdä tänä vuonna vielä viime vuotta aiemmin ja olemme jo käynnistäneet valmistelut useiden asiakkaiden kanssa. Haluamme varmistaa tämän vuoden tapaan, että Tiera Verkkokaupan asiakkailla on haluamansa laitteet käytettävissä ajoissa ja erittäin kilpailukykyisin hinnoin, sanoo Manninen.

Opiskelijan laitteet voi hankkia nyt myös palveluna

Tiera Verkkokauppaan kilpailutetaan jatkuvasti uusia tuotteita ja myös palvelutarjoamaa kehitetään aktiivisesti. Nyt Verkkokaupan puitesopimusasiakkaat voivat hankkia opiskelijan laitteet myös kokonaispalveluna. Kokonaisuus sisältää laadukkaan uuden laitteen, täyden tuen loppukäyttäjälle sekä sovitun käyttöajan pituisen takuun alkaen 13,85 €/kk (36kk, alv 0%).

– Oppilas saa palvelun myötä laitteelle tuen chatilla tai puhelimitse. Onsite-takuun myötä oppilaan laite jopa vaihdetaan tai korjataan tarvittaessa myös oppilaan kotona, Manninen sanoo.

Muista hyödyntää Microsoftin LOE-etu!

Microsoft on myöntänyt Kuntien Tiera Oy:lle kuntatasoisen Microsoft LOE:n. Tämän myötä kaikki Tiera Verkkokaupan asiakkaat voivat nyt hankkia kunnan oppilaitoksille Windows 10 Pro Academic -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet samalla hinnalla kuin Windows Home -käyttöjärjestelmällä olevat laitteet, mikä tuo noin 40 € säästön per laite.

Kunnan ei tarvitse itse hakea LOE-hyväksyntää. Laitteet on hinnoiteltu valmiiksi Tiera Verkkokauppaan Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä. Windows 10 Pro:n etuja ovat muun muassa Autopilot-asennuksen mahdollisuus, pilvihallittavuus, sekä laajemmat tietoturvaominaisuudet.