27.1.2015

Salo, Turku ja Mikkeli hoitavat sähköistä tiedonhallintaa Fujitsun ja Tieran toimittamalla pilviratkaisulla

Suomen kunnat ovat siirtymässä lähivuosien aikana laajasti sähköiseen tiedonhallintaan ja arkistointiin. Tieran ja Fujitsun tarjoamien tiedonhallinnan pilviratkaisujen edelläkävijöitä ovat Turun, Salon ja Mikkelin kaupungit.

Fujitsu ja Tiera tekevät tiivistä yhteistyötä kunta-alan sähköisen tiedonhallinnan alueella. Ratkaisut kattavat niin asianhallinnan kuin eri operatiivisten järjestelmien tuottaman aineiston määräaikaisen ja pysyväisarkistoinnin. Turun ja Mikkelin kaupungit hyödyntävät integraatioratkaisua, jossa Tieran tarjoama ERP-toiminnanohjausjärjestelmä on integroitu Fujitsun CaseM-ratkaisukokonaisuuden sähköisen arkiston osuuteen.

– Sähköisen arkistoinnin alkuperäinen käyttötarkoitus on laajentunut kattamaan kunnan kaikki arkistointitarpeet. Kun kunta ottaa arkistointiratkaisun käyttöön, sinne voidaan tuoda kaikki arkistoitava materiaali, vaikka tieto olisi muodoltaan erilaista. Tietomalleja voi käsitellä joustavasti, sillä adapteri osaa lukea ja käsitellä eri hakuparametreja, kuvailee johtaja Mauri Mikkonen Fujitsusta.

Salon kaupunki otti sähköisen SARKK-arkiston käyttöön joulukuussa.  Palveluun on mahdollista arkistoida kaikki muu kaupungin asiakirja-aineisto paitsi terveyspalveluiden ja sosiaalipalveluiden asiakkaita koskevat asiakirjat.

– Säilyttäminen sähköisessä muodossa tehostaa arkistointia ja säästöä syntyy muun muassa säilytys- ja hävittämiskustannuksissa. Sähköinen arkistointi ei ole vain sähköistä säilyttämistä, vaan asiakirjatiedon todistusvoimaisuutta, turvallisuutta, saatavuutta ja käyttökelpoisuutta ylläpidetään asiakirjan koko elinkaaren ajan. Määräajan säilytettävät asiakirjat voidaan hävittää ohjatusti. Tieto löytyy helposti ja säilyy käyttökelpoisessa muodossa, todetaan Salon kaupungin tiedotteessa 16.12.2014.

Turun kaupungin sähköinen arkistointi on jo käytössä ostolaskujen arkistona ja Mikkelissä palvelu käynnistyi tammikuussa.

Tieran kunta-asiakkaiden tiedonhallinnan ja sähköisen arkistoinnin ratkaisut tuotetaan SaaS-pilvipalveluna Fujitsun konesalista. Ratkaisujen alustana on EMC Documentum -dokumentinhallintajärjestelmä. Palvelut ovat nyt kaikkien kuntatoimijoiden käyttöönotettavissa ilman kilpailutusta.

Katso videolta miten tiedonhallinnan ratkaisut toimivat ja tule tutustumaan palveluihin tarkemmin ICT Forum 2015 -laivaseminaarissa 11. – 13.2.2015 Fujitsun osastolle.
Lisätietoja:
Kari Mäki
Johtaja, toimialaratkaisut, Kuntien Tiera Oy
p. 040 558 6981/ kari.maki(at)tiera.fi

Mauri Mikkonen
Johtaja, Information Management, Fujitsu Finland Oy
p. 045 7881 0398 / mauri.mikkonen(at)fi.fujitsu.com