21.4.2022

Kiristynyt tietoturvatilanne – liikkeellä paljon aiheettomia ja väärennettyjä sähköposteja


Tietoturvallisuustilanne on Venäjän hyökkäyssodan johdosta kiristynyt merkittävästi, mikä edellyttää aiempaa tehokkaampaa varautumista kyber- ja tietoturvauhkiin.

Liikkeellä on esimerkiksi paljon aiheettomia ja vääriä sekä tietoturvan kannalta vaarallisia sähköpostiviestejä sekä esimerkiksi allekirjoituspyyntöjä. Näitä on myös lähetetty ja voidaan lähettää Tieran nimissä kuntaorganisaatioille.

Haluamme muistuttaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, että Tieralta tulevat viestit ovat aina @tiera.fi-osoitteista. Käytössämme on Deltagonin tietoturvallinen sähköisen allekirjoituksen palvelu, josta lähetämme erilaiset dokumentit allekirjoitettavaksi, ja myös nämä tulevat aina @tiera.fi-osoitteesta.

Kehotamme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kiinnittämään erityistä huomiota kaikkien sähköpostiviestien aitouteen ja lähetysosoitteeseen. Jos olet epävarma sähköpostiviestin aitoudesta, älä paina tai klikkaa mitään linkkiä, vaan varmista tarvittaessa viestin tietoturvallisuus olemalla yhteydessä tietoturva- tai tietohallinnon asiantuntijaan. Tieran asiakkaat voivat olla yhteydessä tarvittaessa myös käyttötukeen tai omaan palvelupäällikköönsä.

Lue lisää: