14.12.2021

Harjavallan kaupunki ulkoistaa ICT-palvelunsa Tieralle

Harjavallan kaupunki on päättänyt 13.12.2021 aloittaa ICT-yhteistyön omistamansa inhouse-yhtiö Kuntien Tiera Oy:n kanssa. Kaupunki ulkoistaa ICT-palvelunsa Tieralle kokonaisuutena 1.2.2022 alkaen. Päätöksen myötä kaupunki varmistaa tarvittavat resurssit ICT-ympäristön ylläpitoon ja kehittämiseen sekä palveluiden digitalisointiin.

– Toimintaympäristömme muuttuu kiihtyvää vauhtia ja tehtävänämme on huolehtia, että kaupungilla on tarvittavat edellytykset kehittää toimintaansa, mutta ennen kaikkea myös kuntalaispalveluita. Tämä kaikki edellyttää toimivaa ICT:tä ja ulkoistuksen myötä pystymme varmistamaan tarvittavat resurssit sen toteuttamiseen. Tieralla on yli 300 asiantuntijan organisaatio ja valmiit, omistaja-asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitetyt toimintamallit ICT-palveluidemme tuottamiseen ja kehittämiseen, kertoo Harjavallan kaupungin hallintojohtaja Olli Luoma.

Yhteistyön tavoitteena on parantaa kaupungin toimintavarmuutta ja sen myötä halutaan löytää myös keinot digitalisaation tehokkaampaan hyödyntämiseen. ICT-palvelut siirtyvät Tieralle helmikuun 2022 alussa.

Tiera vastaa jatkossa kaupungin ICT-palveluista kokonaisuutena

Harjavallan päätöksen taustalla on vuoden 2021 aikana toteutettu selvitystyö tietohallinnon uudelleenorganisoinnista.

– Kokemuksemme on osoittanut, että kunnissa ja kaupungeissa on nykytilassa liian vähän resursseja niin ICT-palveluiden kuin digitalisaation edistämiseen. Harjavalta on selvittänyt tilanteen omasta näkökulmastaan, ja tehnyt päätöksen pienentää riskejä sekä varautua tulevaisuuteen. Tietohallinnon aika on mennyt käytännössä perus-IT:n ylläpitoon, kun se voidaan helposti siirtää Tieran valtakunnallisen organisaation hoidettavaksi, ja vapauttaa näin oman organisaation aikaa toiminnan kehittämiseen, toteaa Tiera liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Tiera on yli 350 kuntatoimijan omistama ICT-yhtiö, josta on kasvanut kuntien ja kaupunkien johtava ICT-ulkoistuskumppani Suomessa. ICT-ulkoistuspalveluiden väestöpeitto on jo yli 570 000 asukasta.

ICT-yhteistyö Tieran kanssa perustuu kumppanuusmalliin, joka on jo vuosia ollut Tieran omistajien käytettävissä. Tiera on omistaja-asiakkaille kumppani, joka vastaa ICT-kokonaisuuden hallinnasta, mutta katsoo myös vahvasti eteenpäin.

– Olemme iloisia Harjavallan päätöksestä tulla mukaan Tieran kasvaviin ICT-palveluihin. Yhä useampi kuntatoimija on tehnyt päätöksen ulkoistaa ICT-palveluita Tieralle, ja uudet luottamuksen osoitukset vahvistavat kaikkia palveluidemme piirissä olijoita, Lehtonen lisää.

Lisätietoja:

Olli Luoma
Hallintojohtaja, Harjavallan kaupunki
044 432 5202 / olli.luoma(@)harjavalta.fi

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera Oy
044 907 2464 / jyri.lehtonen(@)tiera.fi

Timo Heiniö
Myyntipäällikkö, Kuntien Tiera Oy
040 415 4789 / timo.heinio(@)tiera.fi