1.2.2017

Hämeenlinna siirtää palvelinkapasiteettinsa Tiera Pilveen

Kuntayhtiöt Tiera ja KuntaPro lisäävät yhteistyötään

Kuntien Tiera Oy ja Hämeenlinnan kaupunki ovat allekirjoittaneet pilvipalvelusopimuksen kaupungin palvelinkapasiteetin toimittamisesta Tiera Pilvipalveluna. Tässä yhteydessä siirretään kaupungin palvelinkapasiteetti Tiera Pilveen. Kokonaisuudessaan kolmivuotisen sopimuksen arvo on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan seudun kuntien pilvipalvelinkapasiteetin laajuus on tällä hetkellä noin kymmenen teratavua (10T), jatkossa kaikki uusi kapasiteettitila ostetaan valmiiksi kilpailutetun ja skaalautuvan Tiera Pilvipalvelun kautta. Hämeenlinna ostaa palvelinkapasiteetin kokonaispalveluna eli Tiera tuottaa palvelimien hallinta- ja valvontapalvelut osana toimitusta. Suomalainen, kuntatoimijoille kilpailutettu Tiera Pilvi on kustannustehokas ja skaalautuva alusta kuntien digitalisaatio- ja virtualisointitarpeisiin.

– Olimme jo kilpailuttamassa konesalikapasiteettia, kun teimme päätöksen arvioida tilannetta uudelleen. Kuntakenttä elää voimakasta muutosta palvelujen digitalisoinnissa ja samaan aikaan sote- ja maakuntamuutos aiheuttavat painetta joustavampiin ratkaisuihin. Palvelinten hallinta ja valvonta ei ole meidän ydinosaamista, jonka johdosta haluamme ostaa sen palveluna”, kertoo Hämeenlinnan tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö.

Hämeenlinnan kumppanina toiminut KuntaPro lisää yhteistyötään Tieran kanssa konesalipalvelujen osalta. Kuntien Tiera ja KuntaPro ovat allekirjoittaneet laaja-alaisen ICT-infrapalveluiden puitesopimuksen, joka mahdollistaa KuntaProlle Tieran palveluiden käyttöönoton.

– Toimimme Hämeenlinnan seudulla nimenomaan ”Yhdessä paremmin” –tavoitteemme mukaisesti. Tieran palveluvalikoima täydentää tässä kohdin omaamme ja soveltuu omistajiemme tulevaisuuden rakentamiseen. Yhdessä saamme toteutettua paikallista kustannustehokkuutta valtakunnallisilla ratkaisuilla, summaa yhteistyötä KuntaPron ICT-johtaja Matti Aho.

– Tieran infraratkaisut soveltuvat kaikenkokoisille kuntatoimijoille. Etenkin pilvipalveluissa yhteiset prosessit ja palveluiden hallintamallit parantavat kustannustehokkuutta merkittävästi, kun samoilla periaatteella toimivat kunnalliset toimijat jakavat nimettyä kapasiteettia ja yhteistä kehitystyön kustannusta, summaa Tieran infrapalveluista vastaava johtaja Sakari Luotonen.

Lisätietoja:

Hämeenlinnan kaupunki
Tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö
jouni.jakko@hameenlinna.fi puhelin 03 621 2244

KuntaPro Oy
ICT-johtaja Matti Aho
matti.aho@kuntapro.fi puhelin 050 5310421

Kuntien Tiera Oy, Infrapalvelut
Liiketoimintajohtaja, Sakari Luotonen
sakari.luotonen@tiera.fi gsm 050 584 2174