27.1.2023

DigiOnen Opetus-palvelu ensimmäistä kertaa esillä Educa-tapahtumassa Helsingissä

Kuntien Tiera ja DigiOne-hanke ovat yhdessä mukana Suomen suurimmassa opetusalan tapahtuma Educassa kertomassa hankkeen etenemisestä. DigiOnen esittelypisteellä tavattavissa olevat Tieran ja hankkeen asiantuntijat esittelevät DigiOne-palvelukokonaisuuden Opetus-palvelua.

DigiOne-hankkeen tavoitteena on luoda oppimisen ja koulutuksen järjestelmiä yhteen kokoava valtakunnallinen digitaalinen palvelualusta, jonka avulla parannetaan oppimista ja hyvinvointia sekä tuotetaan tehokkaasti laadukkaita koulutuksen palveluita. Digitaaliselle palvelualustalle kootaan kaikki opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät sekä palvelut käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi.

Erityisesti opettajille ja pedagogian ammattilaisille suunnatussa Educassa DigiOne esittelee opettajille suunnattua palveluosaa ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle. Hanke tarjoaa opetusalalla toimiville henkilöille ikkunan näkymään, mikä DigiOne konkreettisesti on, demoamalla DigiOnen opettajan palveluita. Demoissa esitellään opetusryhmän tietojen käsittelyä ja opetussuunnitelman tukea opetuksen suunnittelulle ja arvioinnille.

DigiOne-hankkeen Opetus-palveluiden kehityksessä alusta saakka mukana ollut pedagoginen asiantuntija Markus Humaloja Vantaan kaupungilta toteaa, että juuri nyt on oikea aika esitellä opettajan työtä koskettavia palveluita, joiden avulla on tarkoitus helpottaa ja nopeuttaa toimeen kuuluvia työnosia, ja näin vapauttaa enemmän aikaa itse opetustyöhön.

”Vaikka palvelun kehitystyö on vielä kesken, meillä alkaa olla koossa kokonaisuus toimintoja, jotka varmasti kiinnostavat Educa-kävijöitä. Hienoa päästä esittelemään DigiOnen Opetus-palvelua ihan oikealla järjestelmällä”, toteaa Humaloja.

Lisätietoja:

Taina Uusi-Illikainen
Tuotantopäällikkö, Omat ratkaisut
DigiOne-hanke
Kuntien Tiera Oy
Puh. 040 669 4771, taina.uusi-illikainen@tiera.fi

Markus Humaloja
Pedagoginen asiantuntija
Vantaan kaupunki
Kasvatuksen ja oppimisen toimiala, DigiOne-hanke
Puh. 050 304 1482, markus.humaloja@vantaa.fi
https://www.digione.fi/

Tiera järjestää DigiOne-tilaisuuden Helsingin Ruoholahdessa 27.4.2023.