27.04.2023

DigiOne-tapahtuma Helsinki

Tervetuloa Kuntien Tieran järjestämään DigiOne -tapahtumaan 27.4.2023 Helsingin Ruoholahteen!
Uusi tapahtuma on tarkoitettu erityisesti sivistys- ja opetustoimen johdolle ja kehittäjille sekä asiantuntijoille, rehtoreille ja kuntien ICT- sekä digikehityksestä vastaaville asiantuntijoille.

Päivä alkaa avauspuheenvuorolla klo 9 tapahtumapaikalla HTC Helsinki, Auditorio Kolumbus, osoitteessa Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki ja rakentuu työpajojen sekä tietoiskujen ympärille. Iltapäiväosuus koostuu yhteisestä seminaarisisällöstä.

DigiOne – Alustasta arjen työkaluksi

DigiOne-päivä kokoaa yhteen teemoja DigiOnen palveluiden ympäriltä aina kunnan toimintaympäristön sekä ICT-ympäristön kehittämiseen saakka. Käymme eri kohderyhmille kohdennetuissa työpajoissa aamupäivän aikana läpi joukon mielenkiintoisia aiheita! Iltapäiväosuus jatkuu kaikille yhteisenä seminaariosiona.

Alustatalous on nykypäivää, ja DigiOne-hankkeen tavoitteena onkin kehittää toimiva ja koulumaailmassa toimintaa oleellisesti helpottava digitaalinen palvelualusta arjen työkaluksi. Hankevaiheessa kehitetään kokonaisuutta perusopetukseen ja lukioon. Hankkeen päätyttyä vuodesta 2024 eteenpäin Tiera ja DigiOnessa mukana olevat kunnat luotsaavat kehitystä eteenpäin.

DigiOne-päivän aikana tarjoamme osallistujille aktiivisen foorumin ajankohtaisiin DigiOnea koskettaviin teemoihin niin kehittämisen kuin toiminnan muutoksen osalta. Päivän aikana onkin mahdollisuus verkostoitua useiden kuntien eri toimijoiden kanssa ja kuulla, kuinka Tiera voi palvella ja tukea kuntien opetustoimea vahvasti digitalisoituvassa yhteiskunnassamme.

Tapahtumassa on paikalla DigiOne-hankkeen sekä Tieran asiantuntijoita, palvelun kehittäjiä sekä tuotantoon tulevasta palvelusta vastaavia henkilöitä, joilta on mahdollisuus kysellä lisää hankkeen kuulumisia sekä DigiOneen mukaanliittymiseen liittyviä kysymyksiä.

Ohjelma:

9:00  Tapahtuman avaus – Auditorio Kolumbus
Jyrki Halttunen, toimitusjohtaja, Kuntien Tiera ja Anu Parantainen, kehittämispäällikkö, vt. tietopalvelupäällikkö, Turun kaupunki

10:00-11:00 Työpajat ja demot I – Useissa lokaatioissa >> vaatii ilmoittautumisen

 • Lukujärjestyksen teko DigiOne-työkaluilla
 • Opetuksen suunnittelu DigiOnen avulla
 • Mitä tarkoittaa toiminnan muutos DigiOnessa
 • Tukipalvelut opetustoimessa – keskustelua ICT:n toimintaympäristöstä
 • Tiera Verkkokauppa opetuksen hyödyksi
 • Tiera kumppanina kunnan digikehittämisessä

11:00-12:00 Työpajat ja demot 2 – Useissa lokaatioissa >> vaatii ilmoittautumisen

 • Lukujärjestyksen teko DigiOne-työkaluilla
 • Opetuksen suunnittelu DigiOnen avulla
 • Mitä tarkoittaa toiminnan muutos DigiOnessa
 • Tukipalvelut opetustoimessa – keskustelua ICT:n toimintaympäristöstä
 • Tiera Verkkokauppa opetuksen hyödyksi
 • Tiera kumppanina kunnan digikehittämisessä

12:00-12:45 Tauko

12:45-15:30 Seminaariosuus – Auditorio Kolumbus

 • DigiOne-tilannekatsaus, DigiOne-hankejohtaja Kirsi Lehto
 • Miten kehitetään kunnan toimintaympäristöä DigiOnen avulla
 • DigiOne-alustan tarjoamat edut, Jouni Kilpi, liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera
 • Palvelut DigiOnessa, esittelyssä Hallinto-, Viestintä- ja Asiointi-palvelut

15:30  Tapahtuma päättyy 

Tapahtuman juontaa Tieran opetuksen ja kasvatuksen liiketoimintapäällikko Taina Uusi-Illikainen.

Työpajat, demot ja ilmoittautuminen

Työpajat ja demot ovat rinnakkaisia aamuohjelmassa. Voit valita itsellesi kaksi erillistä työpajaa. Iltapäivän seminaariosuus pidetään audioriossa, ja se on kaikille yhteinen.

Valitse työpajojen 1 ja 2 väliltä sellaiset, jotka kiinnostavat sinua, ja ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, sillä voimme ottaa työpajoihin vain rajallisen määrän osallistujia.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen, mutta Ilmoittautuminen työpajoihin on pakollista. Kohdennamme tapahtuman eriyisesti kuntien asiantuntijoille. Peruuttamattomista, perusteettomista poissaoloista veloitamme 50 euron kulun. Ilmoittautumalla ja osallistumalla varmistat paikkasi työpajoissa. Innosta mukaan myös kollegasi!


Otamme ilmoittautumisia vastaan 13.4. perjantaihin saakka. Kullekin tapahtumaan osallistujalle lähetetään vahvistus ilmoittautumisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen sekä ohjeet tapahtumapaikalle saapumiseen liittyen.
Tapahtumapaikka: HTC Helsinki, Auditorio Kolumbus, Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki

Tervetuloa mukaan kevään mielenkiintoisimpaan tapahtumaan!