17.03.2022

DigiOne mukana Kuntaliiton Digisumpeilla 17.3. klo 8:30-9:30

Tieran johtava tuotepäällikkö Jouni Kilpi toimii DigiOne-hankkeessa ICT-hankepäällikkönä. Jouni Kilpi kertoo Kuntaliiton Digisumpeilla torstaina 17.3. DigiOnen yhteiskehitettävistä palveluista.

Palveluiden kilpailutusten päättyttyä DigiOne, Tiera ja hankekunnat Espoo, Vantaa, Turku, Oulu, Tampere, Jyväskylä ja Lahti tiedottivat 17.2. sopimusten syntymisestä.

Sopimukset on tehty neljän yrityksen kanssa:

  • Kodin ja koulun yhteistyön palvelun tuottaa vahva viestintäteknologian osaaja Hailer Oy.
  • Hakemisen ja päätöksenteon palvelu toteutetaan Tieran ratkaisulla, jonka toimittaja on Fujitsu Finland.
  • Luku- ja työjärjestysten palvelun kehittämisestä solmittiin sopimus Untis GmbH:n kanssa.
  • Opetuksen suunnittelun palvelun voitti BeanBakers Oy

DigiOne tulee muuttamaan merkittävästi koulujen ja oppilaitosten arkea. Se tulee korvaamaan DigiOnen seitsemässä kehittäjäkaupungissa nykyisin käytössä olevia opetuksen järjestämisen palveluita. Avoimien rajapintojen ansiosta julkisten ja kaupallisten toimijoiden palveluita on helppo liittää DigiOne-palvelualustalle. Palvelualusta kokoaa kaikki koulutuksessa ja oppimisessa tarvittavat palvelut yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. 

DigiOne-palvelukokonaisuutta on kehitetty vuodesta 2019 alkaen. Kehityshankkeen jälkeen kokonaisuus jää Tieran hallinnoitavaksi. Hankkeessa on ollut tähän mennessä mukana yli 500 asiantuntijaa, joista valtaosa on kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia.