Turku on erittäin tyytyväinen Tieran asiantuntijaverkoston palveluun

Turku kehittää digitaalisia palveluja Tieran asiantuntijaverkoston kautta hankitun kokeneen tietohallinnon asiantuntijan avulla. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti ja jatkuu optiokaudella. 

Vuosi sitten Turun kaupunki löysi digitaalisten palvelujen vaativiin kehittämistehtäviin tietohallinnon konsultin Tieran asiantuntijaverkoston kautta. Sopimusta jatkettiin äskettäin vuoden optiokaudella. Miten yhteistyö on sujunut ja mitä vuodessa on saatu aikaan tietohallinnon asiantuntijan avulla, Turun digiyksikön kehittämispäällikkö Ville Vesala? 

“Olemme olleet todella tyytyväisiä monipuoliseen asiantuntijaan ja Tieran tapaan toimia. Lähtökohtahan oli vaativa. Miten löytää kaupungille monipuolista ja korkealaatuista tietohallinnon osaamista, kun julkisella sektorilla vaativien asiantuntijatehtävien täyttäminen on hankalaa ja hankintaprosessi iso päänvaiva. Löysimme oikean asiantuntijan ja siitä iso kiitos Tieralle, joka sujuvoitti asiantuntijan hankintaa monin tavoin”, Vesala vastaa. 

Kuluneen vuoden aikana tietohallinnon asiantuntija on ollut hyödyksi monissa kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämistehtävissä. Lisäksi hän on helpottanut ja edistänyt Suomi.fi:n palvelujen käyttöönottoa ja kehittämistä. Hän on ollut mukana myös muissa tunnistautumiseen ja identiteetinhallintaan liittyvissä asioissa. Asiantuntijan rooliin on myös kuulunut myös digitaalisiin palveluihin liittyvien tietomallien jatkokehittäminen ja Turun oman palveluväylän suunnittelu ja kehittäminen.  

“Asiantuntijan monipuolinen osaaminen on ollut kaupungille arvokasta. Olemme todella tyytyväisiä. Yhteistyö niin Netumilta tulevan asiantuntijan kuin Tieran palvelun kanssa on sujunut erinomaisesti”, Vesala kertoo. 

Yhteistyö on ollut sujuvaa, ja alun haasteet ratkaistiin nopeasti. 

 “Alussa meillä oli haasteita asiantuntijan työmäärän arvioinnissa, mutta olemme kehittäneet ennakointia ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Nyt pystymme jo aikaisemmassa vaiheessa määrittelemään, mitä tarpeita on tulossa ja missä asiantuntija voi parhaiten auttaa”, Vesala kertoo. 

“Alussa määrittelimme yhdessä työlle selkeät tavoitteet ja käytännöt työtehtävien organisoinnille. Työssä onnistumista on auttanut asiantuntijan syvällinen asiaosaaminen ja proaktiivinen ote. Olen saanut hyvin positiivista palautetta muilta kaupungin sidosryhmiltä”, Vesala sanoo. 

Hän kiittää Tieran ammattimaista ja sujuvaa jatkuvaa palvelua yhteistyössä: “Yhteistyö Tieran kanssa ollut hyvin kitkatonta. Viestintä on toiminut, ja jos jotain Tieran kanssa pitää saada tehdyksi, se on onnistunut. Tiera on ollut hyvä kumppani meille. Täytyy erityisesti kehua Tieran hyvin tehokasta toimintatapaa.” 

Vesala arvioita, että kokemukset Tieran asiantuntijaverkostosta puoltavat yhteistyön jatkamista sopimuskauden jälkeenkin: “Itse näkisin, että erinomaiseksi osoittautunutta yhteistyötä kannattaisi jatkaa myös tulevaisuudessa.”