Turku löysi Tieran asiantuntijapalvelun kautta tekijän haastavaan tarpeeseen

Turussa tarvittiin asiantuntevaa tietohallinnon konsulttia ja oikea osaaja tehtävään löytyi Tieran asiantuntijapalvelun kautta. Välitimme Turulle asiantuntijan haastavaan tehtävään ja kaupunki pääsi työskentelemään uuden asiantuntijan kanssa ilman raskasta rekrytointiprosessia. 

Asiantuntijaa tarvittiin yhdistelmärooliin tilanteessa, jossa kaupungissa kehitetään asiointitiliä ja asiointipalveluita, yhdistetään Suomi.fi-palveluita kaupungin uusiin digitaalisiin palveluihin ja jatkokehitetään tietomallia. Tehtävässä yhdistyy kokonaisarkkitehtuurityön tukeminen ja palveluihin liittyvä tekninen osaaminen. Asiantuntijaa haettiin linkiksi eri toimintojen väliin yhdistämään niihin liittyviä tehtäviä. 

– Lähtökohta oli kohtalaisen vaikea. Hankinnan kohde oli haastava ja aikataulu nopea. Etsimme syvää osaamista, jossa yhdistyy usean alan kompetenssia. Tarvitsimme meillä käytössä olevan tietomallin ja järjestelmätason osaamista. Kilpailutus tällaiseen haastavaan tilanteeseen meni hyvin. Löysimme etsimämme osaajan, kertoo Ville Vesala, Turun kaupungin kehittämispäällikkö digiyksiköstä. 

Turussa koettiin, että tuki prosessin kaikissa vaiheissa oli Tieran puolelta hyvää, eteneminen ripeää ja roolitus selkeää. Vesalan mukaan heille oli koko ajan selkeää, mitä kilpailutukseen tarvitaan ja mitä Tieralta saadaan. Yleisvaikutelma koko hankintaprosessista oli hyvin positiivinen. 

 – Jos Tieran puolelta pitäisi keksiä jotain parannettavaa tähän prosessiin, niin vaikean tehtävän edessä ollaan. En osaa sanoa mitään parannettavaa, Vesala naurahtaa. 

Asiantuntijoita kuntien ja hyvinvointialueiden tarpeisiin 

Palkkaaminen olisi tällaisessa tapauksessa ollut hyvin haastavaa. Turun Ville Vesala epäilee, olisiko heidän ollut mahdollista ylipäänsä löytää asiantuntijaa näin tarkkaan rajattuun ja vaativaan tarpeeseen, varsinkaan näin nopealla aikataululla. Vesalan mukaan Tieran kautta hankkiminen on huomattavasti muita keinoja joustavampi tapa hankkia asiantuntijoita kaupungin käyttöön. Asiantuntija saadaan silloin kun sitä tarvitaan ja siksi aikaa, kun sille on tarvetta. Asiantuntijoita päästään yleensä myös kilpailuttamaan useammalta tarjoajalta. 

Hankintaprosessissa oli mukana monia asiantuntijoita, jolloin on tärkeää, että roolit ovat selvät ja roolitus toimii. Molemmilla Tieralla ja Turun kaupungilla jäi tästä hankintaprosessista sellainen kuva, että jokainen tiesi oman tehtävänsä ja prosessi eteni tehokkaasti. Vesala kiitteli sitä, että Tieralla osattiin myös antaa ennalta vinkkejä sellaisiin asioihin, jotka on hyvä huomioida prosessin aikana. Tieran vankka kokemus vastaavien hankintaprosessien läpiviennistä näkyi ja asiakkaalle osattiin antaa tukea aina oikeissa paikoissa. 

– Aina kun tarvitsin johonkin vastauksen, henkilön sai kiinni ja vastauksen sai nopeasti. Pidimme yhteyttä useilla eri viestintävälineillä. Toimivan yhteistyön ansiosta myös meidän oli mahdollista keskittyä prosessissa niihin asioihin, joissa meillä on osaamista, Vesala kertoo. 

Tarvitsetko asiantuntijaa tiettyyn projektiin, uudistukseen tai toimintoon? Tieran asiantuntijapalveluiden kautta saat asiantuntijoita erilaisiin tarpeisiin pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa.