lokakuu 2017

Konkreettinen etenemismalli maakunnan tukipalvelujen rakentamiseeen

Kun maakuntavalmistelussa kiritään tiukkaa aikataulua kiinni, auttavat kuntakentän olemassa olevien inhouse-yhtiöiden valmiit ratkaisut. Inhouse-yhtiöillä on valmius tuottaa mm. tarvittavat maakuntien TAHE-palvelukeskukset.

Tiera esitteli elokuussa järjestetyssä Maakuntien tukipalvelut -seminaarissa neljän vaiheen konkreettisen etenemismallin maakunnan tukipalvelujen rakentamiseen:

  1. Valitse aito toiminnanohjaus johtamisen työkaluksi
  2. Hyödynnä kuntayhteistyön mahdollistamat edut sekä
  3. Inhouse-yhtiön valmiit ratkaisut ja
  4. Valitse parhaat lähtökohdat tarjoava palvelu

Maakunta on laaja toiminnallinen kokonaisuus, joka asettaa kaikista näkökulmista uudet vaatimukset johtamiselle. Tarvitaan toiminnanohjausjärjestelmä, joka tukee maakunnan ydintoimintojen johtamista ja ohjaamista. Aito toiminnanohjausjärjestelmä toimii myös TAHE-järjestelmänä ja kuntien yhteinen Tiera ERP on valmis ratkaisu, kertoo Tieran johtaja Vesa Heinälä.

Kuntien yhteinen toiminnanohjaus mahdollistaa useita selkeitä hyötyjä uudistuksen aikataulu huomioiden. Palvelu voidaan laajentaa maakunnassa joko palvelukeskuskumppanin, keskuskaupungin tai sairaanhoitopiirin käytöstä kaikkien toimijoiden käyttöön. Tarvittaessa kuntien ja maakunnan järjestelmät voivat kehittyä omiin suuntiinsa, silti suuruuden ekonomian hyödyt saavutetaan.

– Valmis inhouse-yhtiön valtakunnallinen SaaS-palvelu ratkaisee aikataulupaineen ja antaa mahdollisuuden keskittyä ydinasioihin. Toiminnanohjausjärjestelmämme skaalautuu asiakkaiden tarpeiden mukaan ja palvelu on kaikilta osilta valmiiksi kilpailutettu, Heinälä lisää.

Tutustu etenemismalliin ja sen vaiheisiin tarkemmin >>

Maakuntien tukipalvelut -seminaarin tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan tästä >>