marraskuu 2019

Keynote-puhujat – Digioppimisen Kehityspäivä perjantaina 29.11.2019

Kuntien Tiera ja suuri joukko kumppaneita, kuntakentän sivistys- ja opetustoimen päättäjiä, rehtoreita, opettajia ja digi-tutoreita kokoontuu Helsingin Ruoholahteen HTC Helsingin Pinta Tapahtumatorille 29.11.2019 klo 9:00 alkaen. Digioppimisen Kehityspäivän teemana on Innostu oppimaan! Päivän aikana kuullaan erittäin mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja, ja tapahtumaan osallitujat saavat valita tilaisuuden työpajoista itselleen mielenkiintoisimmat. Lue lisää työpajoista täältä.

Tilaisuuden keynote-puhujat edustavat Suomen raikkainta ja innostavinta kärkeä uudenlaisen ajattelun ja oppimistapojen murroksessa. Aamupäivän puhujana on Linda Liukas klo 11:00-12:15 aiheella Rakkauskirjeitä tietokoneelle. Katri Saarikivi pitää iltapäivän keynoten klo 13:15-14:30.

 

Linda Liukas keynote: Rakkauskirjeitä tietokoneelle

Tämän sukupolven lapset kasvavat maailmassa, jossa tietokoneet ovat osa jokapäiväistä elämää. Siksi on tärkeää herättää lasten kiinnostus teknologiaan ja opastaa, mitä kaikkea pelkällä tietokoneen näppäimistöllä voi keksiä ja luoda

Mitä voimme oppia japanilaisilta, meksikolaisilta tai amerikkalaisilta opettajilta teknologiaopetuksen suhteen? Miten tietojenkäsittelytieteeseen tuodaan tunne? Ja kuinka opettaja voi oppia lisää näistä teemoista?

Päivän esityksessä Hello Ruby sarjan luoja Linda Liukas kertoo innostavasti tietojenkäsittelytieteestä.

 

Linda Liukas on ohjelmoija, kirjailija ja kuvittaja sekä keskeinen ja arvostettu roolimalli ohjelmointimaailmassa. Hän on globaalin Rails Girls -yrityksen perustaja, ja opettaa ohjelmoinnin perusteita nuorille naisille. Hänen lapsille suunnattu koodisatukirjasarjansa Hello Ruby on valloittanut maailmaa ja käännetty yli 25 kielelle.

Lisätietoja: http://lindaliukas.com/

 

Katri Saarikivi keynote: Oppiminen, aivot ja digitaalinen maailma

Katri Saarikivi on aivotutkija ja tieteen popularisoija. Hän johtaa Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä empatian ja laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeja selvittävää HUMEX-projektia. Saarikiven vetämä NEMO – Natural Emotionality in Digital Interaction -joukkue voitti Helsinki Challenge -kilpailun vuonna 2015. Ryhmä tutki keinoja mitata ja välittää tunteita verkossa. – Lähde: Wikipedia[

Lisätietoja: https://twitter.com/katrisaarikivi