TieraCafé-webinaari 13.6.2019 klo 9-10: Uuden tiedonhallintalain vaatimukset

Julkista hallintoa koskevan uuden tiedonhallintalain tavoitteena on keskittää yhteen yleislakiin kaikki julkisen hallinnon tiedonhallintaa koskevat säännökset. Lisää vaatimuksia kunnille ja kuntayhtymille tuova laki tulee voimaan tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2020 alussa.

Uudella tiedonhallintalailla määritetään tiedon koko elinkaaren hallinta. Laki sisältää mm. tiedon suunnittelu- ja kuvausvelvollisuuden sekä tietoturvallisuusvaatimuksia. Tiedonhallintayksikön on arvioitava toimintaprosessien tietojenkäsittelyyn liittyvät tarpeet sekä ylläpidettävä tiedonhallintaa määrittelevää ja kuvaavaa tiedonhallintamallia.

Tiera haluaa olla omistaja-asiakkaidensa tukena uuden tiedonhallintalain vaatimuksiin liittyvissä asioissa, ja siksi järjestämme aiheeseen liittyvän webinaarin, jossa syvennytään lakiin ja sen kunnille tuomiin vaatimuksiin. Kerromme myös, miten me Tierassa näemme uuden lain tuomat haasteet ja miten olemme valmistautuneet tulevaan.

Ilmoittaudu webinaariin >>

Webinaarisarjamme tulee jatkumaan syksyn aikana, joten seuraathan verkkosivujemme Ajankohtaista-osiota tai käyt tilaamassa uutiskirjeemme (sivun alareunassa).