TieraCafé: Turvaa toiminnan jatkuvuus – tutustu palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmään

Sote-uudistuksen tavoitteena on varmistaa ihmisille yhdenvertaiset ja nykyaikaiset sosiaali- ja terveyspalvelut sekä lisätä asiakkaan valinnanvapautta.

Uudistaminen edellyttää, että tietojärjestelmät ja tiedonkulku saadaan palvelun järjestäjän, palveluntuottajan sekä asiakkaiden kesken kulkemaan saumattomasti ja reaaliajassa.

Kuntatoimijoiden yhteistyössä kehittämä ja käyttöönottama palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP) sekä palvelujen järjestämiseen liittyvä Parasta palvelua -toimintamalli mahdollistaa nopean siirtymäpolun uuteen malliin.

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä tehostaa merkittävästi kuntatoimijoiden palvelujen järjestämisen prosesseja. Järjestelmä automatisoi palveluiden järjestämistä, tuottamista ja käyttämistä. Tämä helpottaa kuntalaisten, kuntatoimijoiden ja palveluntuottajien toimintaa. Toimintamallin piirissä on jo 2,1 miljoonaa väestöpohja ja määrä kasvaa jatkuvasti. Sama järjestelmä soveltuu käytettäväksi järjestämistavasta ja palvelusta riippumatta.

Kevään ja elokuun aikana esittelemme toimintamallia eri palvelujen näkökulmasta.

Tervetuloa kuuntelemaan miten Parasta palvelua tehostaa kuntien palveluseteli- ja ostopalveluprosessit!
  • PSOP Varhaiskasvatuksen palveluissa 24.3. klo 8-9 ja 15.8. klo 9-10
  • PSOP Suun terveydenhuollon palveluissa 25.4. klo 9-10 ja 17.8. klo 9-10
  • PSOP Asumisen palveluissa (ikääntyneet, vammaiset, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, omaishoito) 27.4. klo 9-10 ja 22.8. klo 9-10
  • PSOP Kotiin annettavissa palveluissa (vammaiset, ikääntyneet, lapsiperheet) 9.5. klo 9-10 ja 24.8. klo 9-10
  • PSOP Terveydenhuoltopalveluissa 11.5. klo 9-10 ja 29.8. klo 9-10
  • PSOP ja Yritysseteli 17.5. klo 9-10 ja 31.8. klo 9-10

Tilaisuudet on suunnattu erityisesti kuntien palveluista vastaaville sekä toimialojen tietotekniikan ja palveluiden kehityksestä vastaaville asiantuntijoille.

Toivomme aktiivista keskustelua ja kuulemme mielellämme myös kuntien näkemyksiä muutostuen tarpeista.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse viimeistään päivää ennen tilaisuutta osoitteeseen anu.lamberg(at)tiera.fi. Toimitamme vastausviestinä osallistumislinkin sekä esitysmateriaalit tilaisuuden jälkeen.

Tapaamisiin,
Sari Koljonen
liiketoimintapäällikkö, Sote- ja kuntaratkaisut