19.12.2022

Viitasaari valitsi Tieran kaupungin ICT-palveluntuottajaksi

Viitasaaren kaupunki päätti vaihtaa ICT-palvelutuottajan Wiitaunionin eli Pihtiputaan kunnan ja Viitasaaren kaupungin yhteistyösopimuksen päättymisen vuoksi ja hyväksyi sopimukset kaupungin ICT-ympäristön modernisoinnista sekä ICT-palvelujen tuottamisesta Kuntien Tiera Oy:n kanssa. 

Hyvinvointialueiden syntyessä ja Wiitaunionin purkautuessa ICT-palveluiden järjestäminen tuli ajankohtaiseksi. Kaupunkistrategian mukaisesti digitalisaatio on yksi niitä asioita, joita kaupungissa halutaan edistää. Kuntien yhdessä omistama Tiera sopi tähän tilanteeseen hyvin kumppaniksi, kommentoi Viitasaaren kaupunginjohtaja” Janne Kinnunen

Ratkaisu on rakennettu yhdessä kaupungin tarpeiden pohjalta 

Viitasaari on noin 6000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa Keiteleen rannalla. Viitasaaren kaupunki osallistui keväällä 2022 Polku Tieraan -selvitykseen, jonka pohjalta esitettiin Tieran ratkaisuehdotus Viitasaaren ICT-palveluiden organisoimiseksi. Viitasaaren tulevaa ICT-ympäristöä on suunniteltu siltä pohjalta, että palvelinkapasiteettia ostetaan ainoastaan sen verran kuin tarvitaan ja vain siksi aikaa, kun tarvitaan ja että sovellukset hankitaan ensisijaisesti pilvipalveluna.  

Tieran ICT-ulkoistuspalvelut laajenevat Keski-Suomeen 

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden ja hyvinvointialueiden omistama in-house-yhtiö, joka auttaa kuntia ja hyvinvointialueita kehittämään toimintaansa ja tarjoamaan parempia palveluita kuntalaisille. Kehitämme alaa verkostomaisesti yhteistyössä eri kuntien, hyvinvointialueiden ja yksityisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on tuottaa suoria vaikuttavuushyötyjä auttamalla kuntatoimijoita ja hyvinvointialueita vapauttamaan omaa aikaansa toiminnan kehittämiseen. 

Viitasaaren kaupungilla on ollut selvä tarve ICT-ympäristön kehittämiseen, jossa Tiera on jo vuosia ollut kuntakentän luotettu ICT-kumppani. Tiera pystyy tarjoamaan laajasta, ja pitkään kuntakentässä yhteistyössä kehitetystä ICT-palveluportfoliosta asiakkaan näköiset palvelut. Lisäksi Tieran toiminta ICT-ulkoistuspalveluissa laajenee nyt Keski-Suomeen Viitasaaren kaupungin ollessa alueella edelläkävijä”, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen 

Lisätietoja:

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja, ICT-palvelut
Kuntien Tiera Oy

jyri.lehtonen@tiera.fi
Puh. 044 907 2464