24.8.2021

Varsinais-Suomen liitto aloittaa ICT-yhteistyön Tieran kanssa

Varsinais-Suomen liitto on tehnyt päätöksen ulkoistaa ICT-palvelunsa omistamalleen inhouse-yhtiö Kuntien Tiera Oy:lle. Tavoitteena on uudistaa liiton IT-ympäristö vastaamaan paremmin tulevaisuuden tarpeita ja mahdollistaa digitalisaation ja tietojohtamisen kehittäminen.

Varsinais-Suomen liitossa on tunnistettu monen muun kuntatoimijan tavoin tarve kehittää IT-ympäristöä. Muun muassa tietoturva- ja tietosuojavaatimukset ovat kasvaneet merkittävästi ja koronapandemian aikana lisääntynyt etätyö edellyttää ympäristöltä uudenlaista toimivuutta ja käytettävyyttä. Myös omien palvelimien ylläpito on muuttunut aiempaa kalliimmaksi ja se myös aiheuttaa riskejä toiminnan jatkuvuudelle häiriötilanteissa.

– Uudistustarve oli tunnistettu ja sitä vahvisti tilaamamme auditointiraportti. Meillä on tarve uudistaa kokonaisvaltaisesti IT-ympäristömme, jotta se vastaa erityyppiset työskentelytavat mahdollistavan monipaikkaisen työnteon tarpeita, sanoo liiton hallintojohtaja Petra Määttänen.

Varsinais-Suomen liitossa nähdään, että IT-ympäristön on mahdollistettava strategian mukaisesti digitalisaation ja tietojohtamisen kehittäminen.

– IT ei ole enää pelkkä tukitoiminto, vaan toiminnan ja kehittämisen kivijalka. ICT-palveluiden ulkoistamisen myötä inhouse-kumppanimme auttaa varmistamaan toimintaympäristömme toimivuuden ja käytettävyyteen, jolla parannetaan liiton työntekijöiden IT-palvelujen laatutasoa, vähennetään IT-ympäristön riskejä ja lisätään ennustettavuutta, Määttänen lisää.

Tiera vastaa jatkossa liiton ICT-palveluista kokonaisuutena

Varsinais-Suomen liitto on jo kolmas maakuntien liitoista, joka tekee ulkoistuspäätöksen omistamalleen inhouse-yhtiö Kuntien Tiera Oy:lle. Tiera on yli 340 kuntatoimijan omistama ICT-yhtiö, josta on kasvanut kuntien ja kaupunkien johtava ICT-ulkoistuskumppani Suomessa. Yhtiön ICT-ulkoistuspalveluiden väestöpeitto on jo yli 500 000 asukasta. Tiera työllistää yli 250 asiantuntijaa ympäri Suomen ja sillä on omistaja-asiakkaidensa kanssa yhdessä kehitetty valtakunnallinen toimintamalli.

Varsinais-Suomessa Turun kaupunki on yksi Tieran suurimmista omistajista ja pitkäaikaisimmista ICT-ulkoistusasiakkaista. Lisäksi Tiera tekee tiivistä yhteistyötä lukuisten muiden Turun seudun kuntien ja kaupunkien kanssa.

– On hienoa aloittaa yhteistyö Varsinais-Suomen liiton kanssa. He ovat tunnistaneet ICT-palveluiden merkityksen omalle organisaatiolleen ja käynnistäneet oman toimintansa uudistuksen. Me inhouse-kumppanina mahdollistamme muutoksen tarjoamalla ja toteuttamalla tarvittavat ICT-palvelut ja ratkaisut. Varsinais-Suomen liitto saa tuekseen valtakunnallisen toimintamallimme lähellä tuotettuna, sanoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Lisätietoja:

Petra Määttänen
Hallintojohtaja, Varsinais-Suomen liitto
petra.maattanen(@)varsinais-suomi.fi / 041 502 5246

Timo Heiniö
Myyntipäällikkö, Kuntien Tiera Oy
timo.heinio(@)tiera.fi / 040 415 4789

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera Oy
jyri.lehtonen(@)tiera.fi / 044 907 2464