23.2.2021

Vantaan kaupungista Tieran omistaja

Vantaan kaupunki on merkinnyt Kuntien Tiera Oy:n osakkeita ja siitä tuli samalla Tieran 340. kuntaomistaja. Vantaan liityttyä Tieran omistajaksi Suomen kymmenen suurimman kaupungin joukosta kahdeksan on Tieran omistajia ja yhtiön väestöpeitto on pitkälti yli 4 miljoonaa asukasta.

Vantaan kaupunki teki omistajuuspäätöksen valtakunnallisen DigiOne-yhteistyön myötä. Kaupungin mukaantulo vahvistaa merkittävällä tavalla sekä Tieran asemaa kuntatoimijoiden inhouse-yhtiönä että Tiera-verkoston vaikuttavuutta. Tieran asukaspeitto on nyt pitkälti yli 4 miljoonaa asukasta ja tavoitteena on saavuttaa 5 miljoonan asukaspeitto vuonna 2025. Helsinkiä lukuun ottamatta kaikki Uudenmaan kunnat ovat Tieran omistajia ja kymmenen suurimman kaupungin joukosta kahdeksan on Tiera-kuntia.

– Olemme luonnollisesti erittäin tyytyväisiä, että Vantaa on päättänyt liittyä omistajaksemme. Vantaa on yksi Suomen merkittävimmistä kasvukeskuksista. Lisäksi Vantaa on yksi Suomen kehityshakuisimmista kaupungeista ja edelläkävijä monikulttuurisuudessa, toteaa Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Yhteistyö alkaa DigiOne-hankkeen merkeissä, jossa Vantaa toimii vetäjänä, mutta Halttunen toivoo, että yhteistyötä päästään tekemään myös muilla osa-alueilla. Tieran tavoitteena on toimia omistaja-asiakkaidensa kehitys- ja yhteistyöalustana ja Digione on loistava esimerkki kaupunkien välisestä yhteistyöstä, johon toivotaan liittyvän myöhemmin myös kaikkien muiden Suomen kuntien.

– Kymmenen vuoden taipaleellaan Tiera on kasvanut kuntakentän johtavaksi toimijaksi useilla palvelualueillaan. Vantaan johtama DigiOne vahvistaa Tieran roolia opetuksen ja kasvatuksen toimialalla, Halttunen sanoo.

– Tiera on loistava yhteistyökumppani DigiOne-hankkeelle, sillä yhtiöllä on jo laajat yhteistyöverkostot kuntakentässä valmiina, painottaa Vantaan kaupungin tietohallintojohtaja Matti Lampo.

Lisätietoja:

Jyrki Halttunen
Toimitusjohtaja, Kuntien Tiera Oy
p. 045 888 7220 / jyrki.halttunen(@)tiera.fi

Matti Lampo
Tietohallintojohtaja, Vantaan kaupunki
p. 040 169 4802 / matti.lampo(@)vantaa.fi