9.12.2020

Vaasan kaupunki siirtää ICT-palvelut Kuntien Tiera Oy:lle

Vaasan kaupunki on päättänyt ulkoistaa ICT-palvelut ja sovellustukipalveluita omistamalleen Kuntien Tiera Oy:lle. Tiera vastaa jatkossa kaupungin ICT-palveluista kokonaisuutena, vähintään seuraavan viiden vuoden ajan. Palveluita nykytilassa tuottanut Mico Botnia Oy:n ICT-henkilöstö siirtyy osaksi Tieraa 1.1.2021 alkaen.

Palveluiden ulkoistuspäätöksen taustalla on tunnistettu tarve varmistaa riittävät resurssit ICT-palveluiden järjestämiseen ja kehittämiseen.

– Tarvitsemme muuttuvassa toimintaympäristössä ICT-kumppanin, joka pystyy monipuolisesti vastaamaan sekä ICT-palveluiden järjestämisestä että digitalisaation edistämisestä. Halusimme myös, että työpaikat säilyvät Vaasassa. Tiera on kuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen inhouse-yhtiö, jonka kanssa oli helppo löytää yhteinen tie. Tieraan siirtyvällä ICT-henkilöstöllä on jatkossakin hyvä ja entistä monipuolisempi työnantaja, ja me voimme varmistua siitä, että meillä on hyvät ICT-palvelut tulevaisuudessakin, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

ICT-palveluiden siirtyessä Tieran vastuulle, myös Mico Botnian ICT-liiketoiminta ja henkilöstö siirtyvät Tieralle. Henkilöstö jatkaa työtään Vaasassa ja palvelun tueksi saadaan koko Tieran valtakunnallinen palveluorganisaatio sekä kuntakenttää varten hiotut prosessit. Sekä Vaasan kaupunki että Mico Botnia hyödyntävät inhouse-yhtiön ulkoistettuja ICT-palveluita jatkossa.

Vaasaan syntyy merkittävä kaksikielinen ICT-palvelukeskus

Kuntien Tiera Oy on 333 kuntatoimijan omistama valtakunnallinen ICT-yhtiö, joka toimii strategisesti aina myös paikallisesti lähellä ulkoistusasiakkaitaan. Yhteistyön myötä kuntatoimijat saavat käyttöönsä toimintavarmat, skaalautuvat ja tuotteistetut ICT-palvelut. Vaasan kaupungin päätös vahvistaa entisestään Tieran asemaa kuntien suurimpana ICT-ulkoistuspalveluiden tuottajana Suomessa. Tieran ulkoistuspalveluiden väestöpeitto ylittää 500 000 asukkaan rajan.

– Vaasaan syntyy merkittävä kaksikielinen ICT-palvelukeskus. Palvelukeskuksen myötä Tieraan siirtyy arvokasta ICT- ja sovellustukiosaamista ja Tieran henkilöstömäärä nousee yli 200. Näin meillä on jatkossa mahdollisuus tukea myös muita Pohjanmaan kuntia ja kuntatoimijoita aiempaa paremmin ja lähempänä. Arvostamme Vaasan tekemää ICT-kumppanuuspäätöstä kanssamme ja teemme Tierassa kaikkemme, että ulkoistusasiakkaamme saavat mahdollisimman laajan hyödyn irti inhouse-kumppanuudesta, sanoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

 

Du kan läsa vårt meddelande också på svenska >>