21.6.2022

Tuusniemen kunta Pohjois-Savossa siirtää ICT-palvelunsa Tieralle


Tuusniemi aloittaa ICT-yhteistyön Tieran kanssa elokuussa 2022. Kunta teki päätöksen siirtää ICT-palvelunsa Tieralle, jotta sen oma henkilöstö voi keskittyä aiempaa paremmin kuntalaisten tarvitsemien palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen.

– Olemme käyneet keskustelua ja luoneet kokonaiskuvan ICT-palveluidemme nykytilasta ja tarpeesta. Haluamme, että henkilöstömme voi keskittyä kuntalaisten tarvitsemien palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. ICT-palveluilla on koko ajan merkityksellisempi rooli toiminnassamme ja haluamme, että saamme tarvittavat ICT-palvelut kustannustehokkaasti, mutta niin, että ne myös tukevat tavoitteitamme, kertoo Tuusniemen kunnanjohtaja Timo Kiviluoma.

Tuusniemi on noin 2500 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Kunnan ICT-kustannukset ovat monen muun kunnan tavoin nousseet muuttuvan toimintaympäristön ja kasvavien vaatimusten myötä. Tuusniemellä nähdään, ettei heidän tarvitsemaansa, modernia ja tietoturvallista ICT-ympäristöä ole mahdollista, tai edes järkevää ylläpitää itse.

– Haluamme, että ICT-palvelut vastaavat tarpeitamme ja laatutasoamme, ja auttavat myös hillitsemään kustannusten nousua. Tieralla on valtakunnallinen toimintamalli ja asiantuntijoiden verkosto, joka on erikoistunut juuri kuntien ICT-ympäristöjen ylläpitoon, Kiviniemi jatkaa.

Toimiva ICT-ympäristö mahdollistaa kuntalaispalveluiden kehittämisen

Tieran valtakunnallisen toimintamallin lisäksi Tuusniemellä nähdään, että Tieran kuntayhteisten ratkaisujen hyödyntäminen auttaa myös nopeuttamaan kunnan digitalisaation edistämistä. Esimerkiksi Pohjois-Savossa Siilinjärvi ja Leppävirta tekevät jo vastaavaa ICT-yhteistyötä Tieran kanssa.

– Tunnistimme että tarvitsemme kumppanin, jolta saamme laajemman tuen toiminnan ja palveluiden kehittämiseen sekä digitalisaation koordinointiin kokonaisuutena. Yhteistyöllä Tieran kanssa tavoittelemme kehittämiskumppanuutta, Kiviniemi sanoo.

Yhteistyö aloitetaan elokuussa 2022 käyttöönottoprojektilla ja tuotantoon siirrytään vuoden vaihteessa. Yhteistyössä tullaan mm. modernisoimaan laitehallinta ja uudistamaan tietoliikenneverkot.

– Toimintamme laajenee Pohjois-Savossa Tuusniemen kunnan päätöksellä liittyä palveluidemme käyttäjäksi. Olemme lähivuosien aikana modernisoineet kuntatoimijoiden ICT-ympäristöjä nimenomaan näiden palvelualueiden osalta, ja olemme kiitollisia mahdollisuudesta tukea Tuusniemen kunnan tavoitteita heidän ICT-palveluiden osalta. Kansallisesti kehitetty palvelumallimme sopii niin väestöpeitoltaan pienemille, kuin myös suuremmille kuntatoimijoille, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen.

Lisätietoja:

Timo Kiviluoma
Kunnanjohtaja, Tuusniemen kunta
044 720 9047 / timo.kiviluoma(@)tuusniemi.fi

Jyri Lehtonen
Liiketoimintajohtaja, Kuntien Tiera Oy
044 907 2464 / jyri.lehtonen(@)tiera.fi

Jukka Markkanen
Asiakkuusjohtaja, Kuntien Tiera Oy
040 574 9044 / jukka.markkanen(@)tiera.fi