4.11.2022

Tuomi Logistiikka luottaa toiminnassaan Tieran ERP-järjestelmään

Hankinta- ja logistiikkapalveluja kunnille ja hyvinvointialueille tarjoava Tuomi Logistiikka valitsi Tieran kumppaniksi SAP-järjestelmän uudistuksessa, jotta palvelut pysyvät sujuvina myös tulevaisuudessa.

Tuomi Logistiikka on usean kunnan ja hyvinvointialueen omistama in-house -yhtiö, joka tuottaa hankinta- ja logistiikkapalveluja muun muassa Tampereen kaupungille, Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle (nyk. Oma Häme).

Toiminta-alueen kasvu lisää logistiikkapalvelujen kysyntää. Tuomi Logistiikan kilpailuttamassa valikoimassa on erilaisia hyvinvointialueiden tarvitsemia tuotteita jo lähes 40 000 kappaletta. Kasvavaa volyymia varten tarvitaan oma ja moderni SAP-järjestelmä korvaamaan aiemmin käytössä olleen SAP-järjestelmän.

“SAP on meidän talouden- ja materiaalinhallintamme päämoottori. Logistiikkapalvelumme palvelevat isoa aluetta ja transaktioita on paljon. Lähdimme etsimään kumppania, joka voisi uudistaa SAP-järjestelmämme moderniksi ja pilvipohjaiseksi, jotta saamme tarvitsemamme kapasiteetin ja luotettavuuden logistiikkapalvelujemme hankintaan ja myyntiin sekä talousprosessiimme. Modernimpi SAP mahdollistaa myös prosessien automaatiota aivan eri tavalla”, kertoo Tuomi Logistiikan tietohallintojohtaja Katri Niittymies.

Tuomi Logistiikan logistiikkapalvelujen toimintaideana on rakentaa tuotteiden hankinta, varastointi sekä kuljetus tehokkaan saumattomiksi toimitusketjuiksi, joista yhtiön logistiikan ammattilaiset vastaavat yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tuomi Logistiikka hoitaa myös kattavasti sisälogistiikkaa asiakkaiden toimitiloissa.

“Valitsimme Tieran kumppaniksi, koska he osoittivat tuntevansa julkisen sektorin toiminta-alueemme erikoistarpeet. Kevättalvella teimme Tieran kanssa ERP-järjestelmän tarvekartoituksen. Se prosessi onnistui nopeasti ja hyvin, ja saimme luottamuksen, että Tieralta löytyy erinomainen asiantuntemus ja ymmärrys tarpeisiimme. Siksi valinta oli lopulta helppo. Tieran kautta saamme SAP:n lisenssoinnin ja jatkuvat palvelut sekä käyttöönottoprojektin aikaiset ammattitaitoiset SAP-asiantuntijat ja -konsultoinnin”, Niittymies kertoo.

Moderni SAP-järjestelmä on myös osa Tuomi Logistiikan toiminta-alueen huoltovarmuutta ja varautumista. Yhtiö toimii asiakkaidensa kumppanina varautumisessa.

“Terveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon tarvikkeet ovat olleet pandemian ja nykyisen kriisin aikana toiminnan keskiössä”, Niittymies kertoo yhtiölle merkityksellisestä tehtävästä.

Tuomi Logistiikan SAP-uudistuksen tavoitteena on valmistua vuoden 2023 vappuun mennessä. “Olemme inhouse-yhtiönä kilpailuttaneet SAP-järjestelmän ja siihen liittyvät palvelut jo aiemmin, joten Tuomi Logistiikka pystyi omistaja-asiakkaana hankkimaan ne meiltä ilman erillistä kilpailutusta. SAP-pohjainen Tiera ERP tarjoaa modernit työkalut kasvavalle yritykselle ja hyvän perustan tuleville tarpeille”, sanoo Tieran johtamisen ja hallinnon palveluiden liiketoimintajohtaja Vesa Heinälä.

Lisätietoja:

Vesa Heinälä, liiketoimintajohtaja
Johtamisen ja hallinnon palvelut
Kuntien Tiera Oy

Puh. (040) 587 4314, vesa.heinala@tiera.fi

Tuomi Logistiikka on yksi Tieran lähes 400 omistaja-asiakkaasta.
https://tuomilogistiikka.fi/