8.9.2022

Tiera valitsi kotihoidon asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmän toimittajaksi Fastroi Oy:n

Kuntien Tiera kilpailutti asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmäkokonaisuuden kotihoitoon, ja uuden Tiera Helmi -palvelun tuottajaksi valittiin Fastroi Oy. Tiera Helmi tulee korvaamaan Mobiili kotihoito -palvelun vuoden 2023 aikana. Tiera käynnisti asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmän kilpailutuksen vuoden 2021 lopussa. Kilpailutuksen avulla kotihoidon palvelu saadaan laajemmin sote-sektorin käyttöön.

Fastroin ratkaisut ja palvelut helpottavat hoito-, hoiva- ja sosiaalityön arkea sekä resurssien hallintaa niin kentällä kuin toimistollakin. Fastroi on suomalainen teknologiayritys, jonka toiminnanohjaus- ja asiakastietojärjestelmät lisäävät tiedonkulkua sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä vapauttavat hoivahenkilöstön aikaa rutiineista asiakastyöhön.

”Olemme todella innoissamme voidessamme osaltamme auttaa yhdessä Kuntien Tieran kanssa julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita heidän tarjoamiensa sote-palveluiden laadun parantamisessa ja kustannusten kasvun hillitsemisessä”, toteaa Fastroin toimitusjohtaja Risto Jalovaara.

Fastroin Hilkka-järjestelmä on ollut jo aiemmin käytössä Tieran Mobiili kotihoito -palvelussa lähes 100 kunnassa. Uusi kilpailutettu ratkaisu mahdollistaa järjestelmän laajemman käytön kotihoidon lisäksi myös asumispalveluissa sekä muissa sosiaalipalveluissa. Uudella ratkaisulla vastataan myös koko ajan kiristyviin toiveisiin ja vaatimuksiin sote-tietojärjestelmille.

Uusia toiminnallisuuksia ja parempi palvelu

Kilpailutuksen kautta uutta palvelua haluttiin saada enemmän uusia hyvinvointialueita palvelevaksi. Tiera Helmi laajentaa nykyistä Mobiili kotihoito -palvelua kattamaan paremmin asiakkaiden muuttuvat tarpeet eri palvelualojen kotiin annettavien palveluiden osalta. Samalla ratkaisulle on asetettu muun muassa nykypäivän vaatimuksia vastaavat suorituskyvyn ja toimintavarmuuden kriteerit sekä SLA-kriteerit.

Uusi sopimus tuo mukanaan parempia toiminnallisuuksia ja kehittyneemmän toimintavarmuuden. Tieran asiakkaille tutut ratkaisun toiminnallisuudet eivät muutu uuden sopimuksen myötä, vaan niiden lisäksi tarjolle tulee uusia toiminnallisuuksia. Näin Tiera Helmi -palvelua on mahdollista hyödyntää laajemmin ja kattavammin hyvinvointialueilla.

“Olemme tyytyväisiä päästessämme jatkamaan hyvää yhteistyötä Fastroin kanssa, toteaa Tieran Hyvinvointipalveluiden liiketoimintajohtaja Kati Penttilä. “Uuden edessä teemme työtä yhdessä Hyvinvointialueiden kanssa, ja tällä ratkaisulla ja palvelukokonaisuudella kykenemme aidosti luomaan lisäarvoa asiakkaillemme.”

Lisätietoja:

Kati Penttilä
Liiketoimintajohtaja
Kuntien Tiera Oy
Puh. 0406896088                                                                                

                                                                                                                 

Risto Jalovaara
Toimitusjohtaja
Fastroi Oy
Puh. 050 60357

Kuvassa Kuntien Tieran Digiratkaisut-yksikön johtaja Pauli Päivärinta, Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen, Fastroi Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalovaara sekä Tieran hyvinvointipalveluiden liiketoimintajohtaja Kati Penttilä.