18.12.2023

Tiera perustaa palvelukeskuksen Jyväskylään ja tuottaa jatkossa Jyväskylän kaupungin ICT-ulkoistuspalveluita

Jyväskylän kaupunki on jo pitkään hyödyntänyt Tieran tuottamia ICT-palveluita ja digiratkaisuja palvelutuotannossaan. Nyt yhteistyötä laajennetaan, kun Tiera perustaa ICT-palvelukeskuksen Jyväskylään ja tuottaa Jyväskylän kaupungille myös ICT-ulkoistuspalveluita 1.3.2024 alkaen. Jyväskylässä on selvitetty parhaita tapoja järjestää kaupungin tuottamia ICT-palveluita, ja selvityksen keskeisenä lopputuloksena ja suosituksena oli se, että Jyväskylän kaupunki voisi saavuttaa toiminnallisia ja taloudellisia hyötyjä ulkoistamalla ICT-palveluita Kuntien Tiera Oy:lle. 

Ulkoistuksen ansiosta Jyväskylän omat työntekijät voivat jatkossa keskittyä paremmin edistämään kaupungin digitalisaatio-ohjelmaa ja vaativia suunnittelutehtäviä, joilla tuetaan kaupungin kehitystä ja kumppaneiden palveluntuotantoa. Tieran vahvuuksiksi tunnistettiin ulkoistettavien tehtävien osalta vahva valtakunnallinen palveluverkosto, joka hyödyntää myös alueellisten ja paikallisten pientenkin IT-toimijoiden palveluja. 

”Yhteistyön syventämistä Tieran kanssa on valmisteltu tiiviisti jo keväästä 2022 alkaen. Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputuloksena syntyneeseen päätökseen, joka takaa kaupungille jatkossakin IT-käyttäjäpalvelujen korkean laadun ja ennustettavan hintakehityksen”, kertoo Jyväskylän kaupungin talousjohtaja Vesa Voutilainen

Jyväskylän kaupungin ICT-palveluiden työntekijät siirtyvät ulkoistuksessa Tieralle vanhoina työntekijöinä. Jatkossa Jyväskylän kaupunki hallinnoi itse ICT-palveluiden kokonaisuutta. 

“Jyväskylään syntyy päätöksen kautta merkittävä kansallinen ICT-palvelukeskus, johon siirtyy arvokasta paikallista ICT-osaamista. Tiera on jatkossa paikallisesti läsnä Keski-Suomessa. Arvostamme suuresti Jyväskylän toteuttamaa luottamuksen osoitusta yhtiötämme kohtaan. Toimintatapamme on, että palveluitamme käyttävät asiakkaat saavat mahdollisimman laajan hyödyn inhouse-kumppanuudesta. Lisäksi Tieralla on nyt mahdollisuus jatkossa tukea ja palvella myös muita Keski-Suomessa toimivia organisaatiota aiempaa tehokkaammin”, kertoo Tieran liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen. 

Kuntien Tiera Oy on omistuspohjaltaan Suomen suurin inhouse-toimija, jonka väestöpeitto on 4,7 miljoonaa suomalaista. Jyväskylän kaupunki on ollut 4.12.2017 lähtien Kuntien Tiera Oy:n osakas ja asiakas. ICT-yhteistyö Tieran kanssa perustuu kumppanuusmalliin, joka on jo vuosia ollut Tieran omistajien käytettävissä. Tiera on asiakkailleen luotettavat ICT-toimija, joka vastaa ICT-palveluiden tuottamisesta, mutta katsoo myös vahvasti eteenpäin yhdessä ICT-alan huippuosaajien omien ICT-kumppaniensa kanssa.