11.5.2020

Tiera ja Turun kaupunki uudistavat Turun toiminnanohjauksen

Turun kaupunki sopi Kuntien Tieran kanssa Turun toiminnanohjauksen modernisoimisesta markkinoiden uusimpaan pilvipohjaiseen SAP S/4 HANA -teknologiaan. Kaupunki päätti 10.2.2020 käynnistää SAP S/4 HANA -järjestelmän käyttöönottoprojektin, joka tähtää palveluhallinnan ja talouden keskeisten prosessien käyttöönottoon vuoden 2021 alusta alkaen. 

Turun kaupungin tavoitteena on projektin avulla luoda yhtenäiset, virtaviivaiset ja helposti mitattavat prosessit, jotka tukevat kaupungin strategian ja tavoitteiden toteuttamista. Keskeistä on tuottaa oikea-aikaista, luotettavaa ja kattavaa tietoa prosesseista.

”Tämän uudistuksen myötä SAP-järjestelmän käyttö laajenee ja syvenee, jolloin palvelun kokonaislaatu nousee. Lisäksi kustannussuunnittelu, kokonaisresursointi, palveluketjujen ja -tarjooman kontrolli sekä kehitysmahdollisuudet paranevat huimasti”, toteaa Turun kaupungin hankejohtaja Tapio Järvenpää.

”Kokeneena SAP-käyttäjäkaupunkina Turulle oli luontevaa hakea virtaviivaisia prosesseja tukevaa järjestelmää SAP:n uudesta tarjoamasta. Ratkaisuksi kaupunki valitsi SAP SaaS-ratkaisun, jonka toteutamme integraattorikumppanimme Fujitsu Finlandin kanssa nopeasti ja kustannustehokkaasti”, kertoo johtaja Vesa Heinälä Tierasta.

Uuden järjestelmän tukemat prosessialueet ovat taloussuunnittelu, investoinnit ja käyttöomaisuus, kirjanpito, kustannus- ja kannattavuuslaskenta, myynti, hankinnat sekä palveluiden hallinta. SAP S/4 HANA -järjestelmän lisäksi toteutusprojektissa otetaan käyttöön SAP-tuoteperheestä tietovarasto-, analytiikka-, integraatio- ja yhteisten tietojen käsittelyn osuudet.

Käyttöönottoprojekti on kiinteästi nivelletty kaupungin muihin kehittämishankkeisiin. Työn alla on käyttöönottoprojektin määritysvaihe ja suunnitelman mukaan järjestelmän ensimmäiset osat ovat tuotantokäytössä vuodenvaihteessa 2021.

Lisätiedot:

Turun kaupunki
Tapio Järvenpää
tapio.jarvenpaa@turku.fi
puh. 040 199 0836

Kuntien Tiera Oy
Vesa Heinälä
vesa.heinala@tiera.fi
puh. 040 587 4313