2.12.2020

Sociala Oy:n Yhteisen hyvän alusta yhdistää palveluja tuottavat järjestöt ja kuntatoimijat

Alustapalvelu Sociala Oy ja Tiera ovat kehittäneet kuntatoimijoiden ja järjestöjen yhteistyötä sujuvoittavan Yhteisen hyvän alustan.

Järjestöjen omistamasta Alustapalvelu Socialasta tuli viime elokuussa Tieran asiakasomistaja. Tieran ja Socialan yhteistyö käynnistyi Yhteisen hyvän alustan digitaalisella toteutuksella. Kehitysalustana käytetään Tieran Digi- ja prosessialustaa, jolla voidaan digitalisoida ja yhdenmukaistaa palveluprosesseja nopeassa aikataulussa, prosessi kerrallaan.

Yhteisen hyvän alusta tulee olemaan virtuaalinen ympäristö, jossa palveluita tuottavat ja yleishyödylliset järjestöt voivat vahvistaa keskinäistä yhteistyötään sekä kuvata, kehittää ja markkinoida palveluitaan sosiaali- ja työllisyyspalveluita järjestäville kuntatoimijoille.

Järjestöjen tarjoamat palvelut aiempaa helpommin hyödynnettävissä

Socialan konseptoima Yhteisen hyvän alusta yhdistää kuntatoimijat ja palveluja tarjoavat järjestöt. Näin se mahdollistaa järjestöjen tarjoamien palveluiden löytymisen ja kilpailuttamisen entistä helpommin kunnille ja tuleville hyvinvointialueille.

– Asiakaslähtöiset ja laadukkaat palvelupolut tarvitsevat monien organisaatioiden kitkatonta yhteistyötä. Yhteisen hyvän alusta tekee eri toimijoiden vuorovaikutuksesta vaivattomampaa ja asiakas hyötyy tästä muun muassa sote- ja työllisyyspalveluiden monipuolistuessa ja tavoitettavuuden helpottuessa, sanoo Yhteisen hyvän alustan hankepäällikkö Hanna Hauta-aho.

– Yhteisen hyvän alustan kautta kuntatoimijat löytävät esimerkiksi palveluasumista tarjoavat järjestöt ja näiden tarjoaman. Myös mielenterveyskuntoutujille tarjolla olevat tukitoimet ovat alustalta haettavissa ja jäsenneltävissä halutuilla kriteereillä. Yhteisen hyvän alustan avulla tarjonta ja kysyntä kohtaavat entistä jouhevammin, sanoo kehitysjohtaja Sari Koljonen Tieralta.

Alustaa kehitetään ketterästi ja tiiviissä yhteistyössä

Tieran Digi- ja prosessialustaa käyttämällä Yhteisen hyvän alustan toteutus on edennyt nopeasti ja jouhevasti. Kehitystyössä edetään pienissä palasissa, yhteistyössä järjestöjen ja palveluiden järjestäjien kanssa. Toteutus ja testaus tapahtuvat samanaikaisesti. Näin nähdään koko ajan, toimivatko prosessit ja onko suunta oikea. Toiminnallisuuksia voidaan tarvittaessa muuttaa milloin vain kevyin toimenpitein.

Yhteistyön ja uuden palvelualustan myötä tuetaan järjestöjen elinvoimaisuutta ja mahdollistetaan parempi integraatio kuntien, kuntayhtymien ja tulevien hyvinvointialueiden toimintaan.

– On hienoa saada Sociala ja sen omistajina toimivat järjestöt mukaan Tieran verkostoon. Järjestöt ovat elintärkeitä kumppaneita kunnille palveluiden tuottamisessa. Sociala tuo palveluintegraattorina kolmannen sektorin palvelutuotannon ekosysteemin kuntien, kuntayhtymien ja tulevien hyvinvointialueiden tueksi, toteaa Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Lisätietoja:

Alustapalvelu Sociala Oy
Hanna Hauta-aho, hankepäällikkö
040 5018751 / hanna.hauta-aho(@)sociala.fi

Kuntien Tiera Oy
Sari Koljonen, kehitysjohtaja
040 556 8201 / sari.koljonen(@)tiera.fi

Alustapalvelu Sociala Oy on järjestöjen omistama yhteiskunnallinen yritys. Sociala mahdollistaa järjestöjen palvelutuotantoa vahvistavat osaajaverkostot ja tarjoaa ratkaisuja yhteiskehittämiseen, yhteishankintoihin ja yhteistarjouksiin. Yhteisen hyvän alustan konseptointi toteutettiin järjestöjen ja julkisten sote-toimijoiden yhteistyönä. Hankkeen rahoitti Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma.