11.2.2020

Kuntien Tieran Mikkelin toimisto muutti Mikkelin Matkakeskukselle

Kestävä kehitys ja oma panos ilmaston hyväksi nousivat Tieran Mikkelin toimiston väen ajatuksiin, kun toimisto muutti tammi-helmikuun vaihteessa Kirjalasta Jääkärinkadulta Mikkelin torin kupeeseen Matkakeskukselle. Uusissa tiloissa työskentelee tällä hetkellä 12 henkilöä. Kokonaisuudessaan Kuntien Tieran palveluksessa on 160 henkilöä 11 paikkakunnalla Suomessa.

Jääkärinkadun tilat eivät enää palvelleet Mikkelin tieralaisten muuttuvaa toimintaa, ja varastoneliöiden määrän tarve väheni myös melkoisesti tiedon digitalisoinnin myötä. Uudet tilat löytyivät Mikkelin kaupungin tilavalikoimasta Matkakeskuksen kokonaisuuden yhteydestä.

Uudet toimistotilat ovat aikaisempaa huomattavasti pienemmät ja pohjaratkaisultaan poikkeavat, jolloin toimiston muutossa huonekaluja jäi runsaasti yli. Osa poistouhan alaisista kalusteista muotoiltiin kokonaan uuteen käyttötarkoitukseen uudelle toimistolle; esimerkiksi entisestä vaatekaapista tehtiin arkistokaapit.

Kierrätystä ja ilmastotekoja askel askeleelta

Suurin osa kalusteista sai uuden käyttötarkoituksen Turun 20 hengen toimistolla, jonne kaarsi iso muuttoautollinen kalusteita. ”Halusimme ottaa yhteiskunnallisena yrityksenä kestävän kehityksen ajattelua mukaan Tieran toimistokehitykseen, joten olemme päättäneet ottaa ympäristötekijät vahvasti huomioon Tieran toimistologistiikassa. Toimistokalusteiden sisäisellä kierrätyksellä ja uusiokäytöllä säästimme myös uushankintakustannuksissa”, toteaa Kuntien Tieran henkilöstöpäällikkö Jarkko Sanisalo

Uusi toimisto palvelee entistä paremmin sijainnillaan yhtenä Tieran toimipisteistä. Sijainti takaa sujuvat liikenneyhteydet myös toimistolla vieraileville ollessaan Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä. ”Suurimmalla osalla toimistolla työskentelevistä työmatkustuksen muoto muuttuu autoilusta kevyen ja julkisen liikenteen hyödyntämiseksi paremman saavutettavuuden johdosta. Tämä tukee myös Tieran toimistojen yleistä sijoittelustrategiaa, joka pyrkii ottamaan huomioon työmatkaliikenteen ilmastovaikutukset ja minimoimaan niitä tieralaisten osalta”, summaa Jarkko Sanisalo.

”Olemme tyytyväisiä, että valikoimassamme oli sopivasti vapaana asiakkaamme vaatimustasoon yltäviä tiloja. Meille on erittäin tärkeää, että pystyimme vastaamaan kysyntään, koska kilpailu vuokramarkkinoilla on erittäin kovatasoista. Toivomme, että tilat palvelevat niin asiakastamme kuin heidänkin asiakkaitaan mahdollisimman hyvin”, kertoo Mikkelin kaupungin palvelupäällikkö Linda Asikainen.

Kuntien Tiera

Kuntien Tiera Oy on yli 320 kuntatoimijan omistama voittoa tavoittelematon yritys, joka on saanut Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkin vuonna 2018. Tiera on valtakunnallinen vaikuttavuustalo, jonka tarjoama koostuu kuntakentän tarpeisiin suunnatuista, valmiiksi kilpailutetuista ICT-palveluista ja digiratkaisuista.

Tavoitteenamme on kehittää palveluita asiakkaiden sujuvan arjen ja toiminnan kehittämisen tueksi sekä tuottaa suoria vaikuttavuushyötyjä auttamalla kuntatoimijoita vapauttamaan omaa aikaansa toiminnan digitalisointiin.