24.3.2020

Kuntien Tiera tuo etäratkaisun koululiikuntaan Tiera Vire -palvelulla

Koululaisten systemaattinen aktivointi käsillä olevassa poikkeustilanteessa vaatii etäratkaisuja. Kekseliäät liikunnanopettajat eri puolilla Suomea ovat löytäneet erilaisia luovia ratkaisuja esimerkiksi erilaisissa sosiaalisen median palveluissa.

Kuntien Tiera tuo omistaja-organisaatioidensa kouluille ja liikunnanopettajille hauskan, yhteisöllisen ja helpon etäratkaisun koululiikuntaan. Tiera Vire -palvelu on HeiaHeia-sovellus ammattilaisen osiolla täydennettynä, ja sen käyttö on entuudestaan tuttua jo suurelle määrälle suomalaisia.

Ratkaisu sisältää koululle oman, suljetun ryhmän ja luokille omat keskusteluketjut. Ryhmissä opettajat voivat antaa liikuntaläksyjä, seurata annettujen tehtävien suoritusta ja antaa vapaamuotoista opastusta. Oppilaat voivat kannustaa toisiaan. Valmiit sisältökirjastot sisältävät ohjelmia ja mallisuorituksia esim. videoina tehtävänannon tueksi. Katso käyttäjäreferenssi täältä.

Tuoreen käyttäjäkyselyn mukaan yli 70 prosenttia käyttäjistä lisää fyysistä aktiivisuuttaan palvelun avulla.

Ratkaisua hyödyntävän opettajan kommentti: ”Liikunnanopetus on onnistunut etänä yllättävän hyvin HeiaHeian kautta. Oppilaat kannustavat toistensa suorituksia ja liikuntatunnin aikainen keskustelu onnistuu ryhmän chatissa. Opetusta on myös auttanut, että GPS-tallennuksen ja kuvien perusteella liikuntasuoritukset on helppo todentaa ja tarkastaa kootusti.”

Ota meihin yhteyttä, niin toimitamme ja opastamme palvelun joko yksittäisen koulun, tai kaikkien kunnan koulujen käyttöön nopeasti! Nopeita vastauksia kysymyksiisi saat osoitteesta: hyvinvointipalvelut@tiera.fi

Lisätietoja:
Aija Lähdesmäki
ratkaisupäällikkö
Puh. 040 575 4908
aija.lahdesmaki@tiera.fi

Kati Penttilä-Kokko
liiketoimintapäällikkö
Puh. 040 689 6088
kati.penttila-kokko@tiera.fi