2.7.2020

Kuntien Tiera hankki henkilöstölleen kangasmaskit suomalaista pienyrittäjyyttä tukien

Kevään koronavirusepidemian myötä keskustelu suojaavien kasvomaskien käytöstä käy edelleen kiivaana eri foorumeilla ja näkemykset ”kansanmaskien” käytön hyödyllisyydestä tuntuvat vaihtelevan riippuen siitä, miltä taholta asiasta kysellään. Kuntien Tiera päätti olla odottamatta suosituksia asian suhteen ja hankki koko henkilöstölleen kasvomaskit suomalaista yrittäjyyttä tukien.

Maskien hankinta on osa Tieran aktiivista koronapandemian varautumissuunnitelmaa, jonka linjauksia yrityksessä on noudatettu epidemian puhkeamisesta lähtien.

Lauran OMMELLUS -yrityksen kasvomaskityöpaja

Tieran kasvomaskien toimittajaksi valikoitui ompelimo Lauran OMMELLUS, joka on yhden naisen yritys Sulkavalla Etelä-Savossa.

Yritykselle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki, ja Tiera halusi hankinnallaan olla osana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä.

Maskit jaettiin kaikille tieralaisille kesäkuussa

Lauran OMMELLUS valmistaa käsityönä pääasiassa erilaisia laukkuja ja kasseja, mutta vastaanottaa mielellään myös erilaisia tilaustöitä. Toukokuussa yrityksessä ommeltiinkin kiivaasti Tieran tilaamia kasvomaskeja ja kesäkuun alussa Tieralla jaettiin maskit henkilöstölle.

Kasvomaskien mukana jokaiselle tieralaiselle toimitettiin myös erät käsidesiä. Yhteiskunnan avautuessa taas käsidesin käyttö lisääntyy, ja työntekijöille haluttiin jakaa omat käyttöpakkaukset.

Jarkko Sanisalo ja malli uusista Tieran kasvomaskeista

Erillistä ohjetta tai suositusta kasvomaskin käyttöön ei Tieralla olla henkilöstölle annettu, vaan kasvomaskien käyttö perustuu jokaisen tieralaisen omaan harkintaan.

”Vastuullisena työnantajana halusimme tarjota työntekijöillemme mahdollisuuden kasvomaskien käyttöön ilman, että heidän pitää itse lähteä maskeja jostain ostamaan”, kertoo hankinnasta vastannut Kuntien Tiera Oy:n henkilöstöpäällikkö Jarkko Sanisalo.

”Maskien hankinta on osa Tieran aktiivista koronataistelua ja Yhteiskunnallisena Yrityksenä halusimme samalla tukea suomalaista työtä. Yhteistyö Lauran OMMELLUKSEN kanssa sujui vaivattomasti, ja olemme iloisia, että tällä hankinnalla pääsimme omalta osaltamme tukemaan paikallisen pienyrittäjän toimintaa”, Sanisalo summaa.

Lisätietoja:

Jarkko Sanisalo
henkilöstöpäällikkö
Kuntien Tiera Oy
jarkko.sanisalo(@)tiera.fi