24.9.2019

Hämeenlinnan kaupunki siirtää IT-palvelunsa Kuntien Tiera Oy:lle

Hämeenlinnan kaupunki on yksi Tieran palveluita hyödyntävistä omistaja-asiakkaista. Kaupunki on päättänyt hyödyntää vielä laajemmin Tieran palveluita IT-palveluidensa järjestelyssä. Päätöksen myötä toimittamisvastuu siirtyy Tieralle niin aikaisempien konesalipalveluiden kuin tuki- ja työasemapalveluidenkin osalta.

Hämeenlinna haluaa jatkossakin luotettavan IT-kumppanin

–Hämeenlinnan tähänastisen IT-kumppanin Sarastian myydessä IT-liiketoiminsa Kuntien Tieralle Hämeenlinnan kaupunki haluaa solmia pidempiaikaisen sopimuksen IT-palveluiden toimittamisesta Tieran kanssa. Hämeenlinnan tavoitteena on ostaa laadukkaita IT-palveluita kustannustehokkaasti. Palveluneuvotteluissa Tiera osoitti, että he pystyvät tällaisia tarjoamaan, ja olemme iloisia, että pystymme solmimaan pidempiaikaisen IT-palvelusopimuksen Tieran kanssa, sanoo tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö.

Tiera on entistä vahvemmin läsnä Kanta-Hämeessä

Tiera on valtakunnallinen kuntatoimijoihin erikoistunut inhouse-yhtiö, joka toimii paikallisesti lähellä asiakkaitaan. Tieralla on tehokas ulkoistuspalveluiden hankemalli ICT-palvelutuotannon siirtoon. Malli mahdollistaa sen, että Tieralle ulkoistettavat palvelut voivat sisältää asiakkaan tarpeen mukaan joko koko ICT:n hoitamisen tai esimerkiksi perustietotekniikan.

–Hämeenlinnan kaupunki on tunnistanut Tieran kuntayhteisen palvelutuotannon kehittämiseen, palveluiden sisällön tarkkuuteen sekä laatulupauksisiin liittyvät hyödyt. Palvelukulttuurimme pohjautuu siihen, että näiden etujen lisäksi omistajamme pystyvät rakentamaan palvelukokonaisuudestamme sopivan ratkaisun. Näin Hämeenlinna hyötyy sekä valtakunnallisesta työstämme että erityistarpeiden paikallisesta huomioon ottamisesta, sanoo liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen Tieran Ulkoistuspalveluista.

–Näemme Hämeenlinnan meille erittäin kiinnostavana asiakkaana -– heillä on selkeä tahtotila panostaa ICT:n kehittämiseen. Tätä kautta myös vahvistamme edelleen läsnäoloamme Kanta-Hämeessä, kertoo varatoimitusjohtaja Sakari Luotonen.

Lisätiedot:

Tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö, puh. 03 621 2244

Hankintapäällikkö Aapo Korte, puh. 03 621 2670

Tiera:

Liiketoimintajohtaja Jyri Lehtonen, ICT-palvelut, puh. 044 9072464

Varatoimitusjohtaja Sakari Luotonen, ICT-palvelut, puh. 050 5842174