8.6.2022

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue otti käyttöön Tiera PSOPin

Tieran tuore omistaja-asiakas Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on ottanut Tiera PSOP:n käyttöön sujuvoittaakseen ostopalveluiden hallintaa.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hankkia Tiera PSOP palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän, koska ostopalveluita tarvitaan tukemaan hyvinvointialueen omaa tuotantoa, joka ei yksin riitä turvaamaan lakisääteisiä palveluita.

“Tarvitsimme yhtenäisen järjestelmän, jolla tuottaa, myöntää, ostaa ja raportoida koko Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella sosiaali- ja terveydenhuollon ostopalveluita. Tiera PSOP oli tähän juuri sopiva ja täyttää kaikki vaatimukset. Siirrymme Tiera PSOP:n avulla manuaalisesta sähköiseen järjestelmään koko alueella kuluvan vuoden aikana”, kertoo Tanja Penninkangas, Hyvinvointialueen valmistelun muutosjohtaja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella toimii vielä tämän vuoden 11 eri sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota, jotka ovat hoitaneet palvelusetelijärjestelmää suurimmaksi osaksi käsityönä 18 kunnan 192 000 asukkaalle.

“Tiera PSOPin käytöstä on saatu aiemmin kannustavia kokemuksia alueellamme muun muassa Seinäjoelta. Sähköinen järjestelmä helpottaa töitä ja vähentää virheitä. Saamme myös automaattisesti tiedon ostopalveluiden käyttäjämääristä, myönnettyjen seteleiden käytöstä sekä muut tarvittavat raportit”, Penninkangas sanoo.

“Tiera PSOP helpottaa sekä ostopalveluiden järjestäjiä että tuottajia ja lisää asiakkaiden valinnanvapauden helppoutta. Meillä on paljon paikallisia sote-palveluiden tuottajia, joiden työtä tämä yksinkertaistaa”, Penninkangas lisää.

“Liityimme Tieran omistaja-asiakkaiksi syksyllä 2021, koska saamme näin meille tarpeelliset palvelut hyvinvointialueen kehittämiseen. PSOPin hankintakin oli vaivatonta, koska se oli valmiiksi kilpailutettu. Kilpailutus on aina raskas ja pitkä prosessi”, sanoo Ari Pätsi, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietohallintojohtaja.

Tiera PSOP otetaan käyttöön Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella syksyn 2022 aikana.

Tiera PSOP