24.4.2020

Espoo ja Tiera päättävät ERP-yhteistyön sovintosopimuksella

Espoon kaupunki ja Kuntien Tiera ovat 12.03.2020 allekirjoittaneet sovintosopimuksen, joka virallisesti päättää vuodesta 2016 keskeytyksissä olleen ERP-toiminnanohjaushankkeen.

Espoon kaupunki on vuodesta 2013 saakka selvittänyt ERP-tarpeitaan ja -vaihtoehtojaan. Vuonna 2015 solmittiin sopimus Espoon ja Tieran välillä käyttöönoton valmistelusta ja käyttöoikeuksien hankinnasta. Espoo kuitenkin päätti vuonna 2016 omien selvitystensä ja mm. keskeneräisen sote/ maku -uudistuksen perusteella, ettei Espoo ollut tuolloin valmis jatkamaan ERP-toteutustyötä Tieran kanssa, vaan hanke keskeytettiin. Espoo käynnisti vuonna 2019 kilpailutuksen, jonka tuloksena kaupungille hankitaan uusi talouden- ja toiminnanohjausjärjestelmä.

Sovintosopimuksen mukaisesti Tiera palauttaa Espoon suorittamia etumaksuja noin 2 miljoonaa euroa.

”Nyt tehdyllä sovintosopimuksella ratkaistaan ja selvitetään lopullisesti Espoon ja Tieran väliseen ERP -hankkeeseen liittyvät vielä avoimena olleet kysymykset. Tästä eteenpäin voimme jatkaa puhtaalta pöydältä hyvää yhteistyötämme muiden hankkeiden parissa; Espoohan on edelleen Tieran suurin osakkeenomistaja,” toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

”Sovintosopimus on tärkeä askel Tieran näkökulmasta, sillä Espoon keskeytyksissä ollut hanke on tuonut meille turhaa negatiivista julkisuutta. Nyt allekirjoitettu sovintosopimus poistaa Tieraa haitanneen epäselvän tilanteen. Etumaksujen palautuksella ei ole vaikutusta Tieran taloudellisiin toimintaedellytyksiin,” toteaa toimitusjohtaja Jyrki Halttunen

Lisätiedot:

Espoon kaupunki  
Jukka Mäkelä
Kaupunginjohtaja
puh.  vaihde 09 81621

Kuntien Tiera Oy
Jyrki Halttunen
toimitusjohtaja
Puh. 045 888 7220

Espoon kaupunki

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Kuntien Tiera

Kuntien Tiera Oy on 324 kuntatoimijan omistama, voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen yritys. Yhtiön palveluiden piirissä olevien kuntien ja kuntayhtymien yhteenlaskettu asukaspeitto on neljä miljoonaa suomalaista.

Tieran tarjoama koostuu kuntakentän tarpeisiin suunnatuista ICT-palveluista ja digiratkaisuista. Kuntayhteinen Tiera ERP on Suomen kuntakentän suurin SAP-installaatio, jonka kehitys jatkuu virkeänä.