12.12.2023

DigiOne valittu Sitran Datatalouden kiinnostavimmat -listalle  

DigiOne on valittu Suomen kiinnostavimpien datatalouden ratkaisujen joukkoon! Sitra nosti DigiOnen Datatalouden kiinnostavimmat -listalle kategoriassa parhaimmat datataloutta vauhdittavat infrastruktuuriratkaisut. 


Sitran asiantuntijaraati perusteli DigiOnen valintaa seuraavasti:
“DigiOne on äärimmäisen kiinnostava kokonaisuus, sillä se tuo uudenlaisia näkökulmia ja ekosysteemistä ajattelua useiden eri koulumaailman toimijoiden datan käyttämiseen oppilaiden, opettajien ja huoltajien hyödyksi. Olennaista on sekin, että kunnat kehittävät alustaa itse ja ylläpidosta vastaa jatkossa Kuntien Tiera, eli kuntien omistama yhtiö.”  

Datatalouden kiinnostavimmat -listalle nousi DigiOnen lisäksi yli 20 muuta yritys- ja organisaatioratkaisua. Sitra näkee, että datan uudenlainen hyödyntäminen voi luoda uutta liiketoimintaa, uudistaa yhteiskuntaa ja tuottaa hyvinvointia. 

”Tiedon hyödyntäminen opetuksen palveluissa on ollut yksi merkittävimmistä DigiOnen lähtöajatuksista, ja valinta DigiOnen Datatalouden kiinnostavimmat -listalle on meille hieno tunnustus”, DigiOne-hankkeen hankejohtaja Kirsi Lehto iloitsee. 

DigiOne on oppimisen uusi ekosysteemi, joka kerää kaikki opetuksen ja kasvatuksen digitaaliset palvelut yhteen. DigiOnea kehitetään DigiOne-hankkeessa yhdessä seitsemän kunnan ja Tieran kesken. Hankkeen jälkeen Tiera vastaa palvelun jatkokehittämisestä ja kunnat voivat hankkia DigiOnen Tieran kautta. Tutustu tarkemmin täältä: DigiOne (tiera.fi).

Haluamme kiittää raatia valinnasta ja onnitella muita listalle valittuja!