22.05.2024

Tiedolla johtamisen verkostotilaisuus

Kuntien toimintaympäristö ja teknologiat kehittyvät yhä nopeammin. Samanaikaisesti toiminnan jatkuvuuden osalta on otettava huomioon mm. väestön ikääntyminen, monimuotoistuminen sekä varautuminen äkillisiin ja suunniteltuihin toimintaympäristön muutoksiin. Siirryttäessä digitaalisiin palvelumalleihin syntyy myös uutta dataa, jonka hyödyntäminen mahdollistaa uudenlaisen kuntien tiedolla johtamisen. Kuntien tiedolla johtamisen kyvykkyyttä kehittäessä on tärkeää varmistaa, että päätöksenteossa otetaan lasten oikeudet ja hyvinvointi huomioon sekä tunnistetaan ajoissa segregaation riskitekijät. 

Tervetuloa mukaan rakentamaan kuntien kestävää tulevaisuutta yhteistyöllä Tieran asiantuntijapalveluiden digiverkostossa ja Tieran Asiantuntijaverkoston yhteistyökumppanin ReunamoEdun asiantuntijoiden kanssa.  

Tervetuloa Tiedolla johtamisen tilaisuuteen 22.5.2024! 

Seminaarissa kuulemme käytännön esimerkkejä ja tutkimustietoa, miten tiedolla johtamisen ratkaisujen kehittämisessä on edetty niin kunnissa kuin hyvinvointialueilla sekä miten lapsivaikutusten arvioinnilla ja lasten osallisuudella saadaan tuettua päätöksentekoa lasten ja perheiden hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Seminaari on suunnattu kuntien sekä erityisesti opetuksen ja kasvatuksen tiedolla johtamisen kehittämisestä vastaaville henkilöille. Seminaarin jälkeen jatkuu Tieran asiantuntijapalvelujen digiverkoston työpajaosuus.

Työpajojen fasilitaattoreina toimivat yhteistyökumppaneidemme ReunamoEdun, AriHovin ja Creatidon kokeneet asiantuntijat.

Työpajassa 1 käydään läpi lapsivaikutusten arvioinnin hyviä käytänteitä opetuksessa ja kasvatuksessa (fasilitaattorina Reunamo Education Research Oy, Leena Lahtinen). 

Työpajassa 2 tutustutaan tiedolla johtamisen oman datan (tietopääoman) hallinnan ja johtamisen hyviin käytänteisiin sekä työkaluihin kuntaverkoston yhteistyön apuna – kuinka ketteryyttä ja kustannussäästöjä saadaan digipalveluiden kehittämiseen (fasilitaattorina AriHovi Oy, Jari Ylinen). 

Työpajassa 3 ideoidaan ja työstetään yhdessä miten tiedolla johtamisen strategisessa kehittämisessä kannattaa edetä lähtötilanteen mittauksesta vision ja tiekartan muodostukseen, miten määritellä hallinta- ja kehitysmalli sekä miten arvioida vaikuttavuutta (fasilitaattorina Creatido Oy, Jani Listenmaa ja Juuse Montonen). 

Työpajoissa selvitetään myös mahdollisuuksia verkoston yhteisille osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämishankkeille.  

Lisätietoa työpajoista saat digikonsultointi@tiera.fi

Ohjelma:

9.30 Aamukahvi ja verkostoitumista (paikan päällä Hämeenlinnassa työpajaan osallistujille)
10.00Tapahtuman avaus
Tapahtuman isäntäkaupungin tervehdys, Markku Rimpelä
10.10Case Hämeenlinna: Tietojohtamisen kehitys, Ismo Hannula
10.40Lapsen näkökulman huomiointi: Lapsivaikutusten arviointi, tiedolla johtaminen ja osallisuuden kehittäminen, Christa Carpelan
11.00Case Kymenlaakson hyvinvointialue: tietojohtamisen oman osaamisen kasvattaminen, merkitys ja lisäarvo organisaatiolle, Marko Mustonen
11.30Seminaariosuuden päätös ja iltapäivän ohjelman läpikäynti 
11.35Lounastauko
12.30

14.30
Työpajaosuus
14.30

15.00
Yhteenveto työpajoista ja tapahtuman päätös

Puhujat:

Christa Carpelan, Euroopan neuvoston kunta- ja aluehallintokongressin (CLRAE) jäsen, Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja, Kouvolan kaupunki, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja

Marko Mustonen, Kymenlaakson hyvinvointialue, tietojohtamisen päällikkö, CDO.

Markku Rimpelä, Strategiajohtaja, Hämeenlinna, Suomen kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja.

Ismo Hannula, Erityissuunnittelija, Hämeenlinna

Työpajojen puhujat/fasilitaattorit

Leena Lahtinen, Reunamo Education Research Oy:n toimitusjohtaja ja väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto.

Jari Ylinen, toimitusjohtaja AriHovi Oy.

Jani Listenmaa, toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Creatido Oy

Juuse Montonen, yrityksen perustaja Creatido Oy.

Osallistuminen ja ilmoittautuminen:

Tapahtumaan osallistuminen ja ilmoittautuminen viimeistään pe 17.5.2024 klo 12:00 mennessä. 

Seminaariin ja työpajoihin voi osallistua etänä Teamssin välityksellä. Tieran Digiverkoston työpajatyöskentely tapahtuu Tieran toimistolla Hämeenlinnassa, osoite: Arvi Karistonkatu 1 B, 13100 Hämeenlinna. Iltapäivän työpajoihin paikan päällä osallistujat voivat seurata seminaariosuutta Tieran toimistolla Hämeenlinnassa.  

Ilmoittaudu heti ja innosta kollegasikin mukaan. Seminaariosuus on maksuton. Digiverkoston jäsenorganisaatioiden asiantuntijoille työpajaosuus on ilmainen. Muiden osalta veloitamme 120€ (alv 0%) /henkilö osallistumismaksun.   

Huom. Tapahtuma on vain Tieran asiakasomistajille. 

Tapahtuman kumppanit:

ReunamoEdu on kasvatus- ja opetusalan laadunarvioinnin ja kehittämisen suunnannäyttäjiä. ReunamoEdu tuottaa kunnille ja hyvinvointialueille laadunarvioinnin välineitä sekä tutkimusperustaista koulutus- ja asiantuntijapalveluita.

(Tilaisuuden muut yhteistyökumppanit ilmoitetaan toukokuun alussa.)