Olemme mukana Eduareena 2021-tapahtumassa 19.5.

”Edistykselliset koulut mahdollistavat Suomeen tulevaisuuden menestystarinat”

Kuntien sivistystoimen johtajille, rehtoreille, vararehtoreille, digitutoreille ja digikehittäjille tarkoitettu tilaisuus tuo ruudun ääreen lähes 500 kuulijaa keskiviikkona 19.5.. Eduareena kerää Suomen koulumaailman vaikuttajat ja koulutuksen kehitykseen osallistuvat toimijat yhteen kuulemaan ja keskustelemaan päivän polttavista aiheista.

Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen esiintyy tilaisuudessa klo 9:30 yhdessä Opetushallituksen Asiakkuudet ja tieto -yksikön johtajan Paula Merikkon sekä Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän kanssa.

Studiolähetyksen aihe Valtakunnallista oppijan elinkaaren ekosysteemiä rakentamassa keskittyy keskusteluun kehittyvän koulumaailman ja opetuksen ympärille.

”Panostus lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin on ikääntyvän palveluyhteiskunnan paras tulevaisuusinvestointi”, toteaa Jyrki Halttunen.

DigiOne – ainutlaatuinen koulutuksen yhteistyö aiheena paneelikeskustelussa

Seitsemän kunnan ja Kuntien Tieran yhteistyössä toteuttama DigiOne-hanke nousee yhdeksi päivän mielenkiintoisimmista aiheista ja esille heti Halttusen, Merikkon ja Penttilän paneelikeskustelussa.

Koulumaailma on ollut murroksessa jo aikaa ennen koronaa. Uudenlaiset työskentelytarpeet kunnissa ovat lisäksi omalta osaltaan vauhdittaneet myös oppilaitosten tarpeita hakeutua pois siilomaisesta ajattelusta tiedon käsittelyssä. DigiOne pyrkii vastaamaan koulutuksen järjestäjien tarpeeseen hakea ratkaisua liian hajallaan olevan tiedon kokoamiseksi yhteen niin, että tieto kulkee tulevaisuudessa aidosti oppijan mukana. Hanke rakentaa uudenlaista oppimisen ja koulutuksen ekosysteemiä sekä digitaalista palvelualustaa, jonka avulla pyritään vastaamaan kansalliseen haasteeseen tiedolla johtamisessa, kun tietoa pystytään kerryttämään alustaintegraatioiden mahdollistamana yhteen paikkaan.

DigiOnen mukanaan tuomat edut ja synergiaedut syntyvät siitä, että kuntakohtaisten ratkaisujen sijaan pyritään kokonaisvaltaiseen uudistukseen, ekosysteemiin ja alustatalouden ratkaisuihin. Hankkeen kehitysvaiheessa asia konkretisoituu siten, että hankekunnat ovat aidosti yhdessä miettimässä tulevaisuuden tarpeita ja vaatimusmäärittelyitä sekä luomassa tahtotilaa koulutuksen ja koulutusteknologian tulevaisuudelle.

Tulethan sinäkin mukaan!