03.09.2024

Älyllisen hyvä päivä

Miltä kuulostaisi, jos tulevaisuudessa tietokoneesi ei vain tottelisi käskyjäsi, vaan myös ennakoisi tarpeitasi ja tarjoaisi niihin innovatiivisia ja inspiroivia ratkaisuja? Miten niin ”tulevaisuudessa”? Tämähän on mahdollista jo nyt! Tekoäly ei ole enää vain tieteiskirjallisuuden aihe, vaan se on tulvahtanut arkeemme kuin kesäaurinko, valmiina mullistamaan kaiken!

Tekoälyn kehitys on nopeaa ja kyyti voi tuntua tempoilevalta kuin rodeohevosen selässä. Jo pelkkä mukana pysyttely vaatii valppautta ja uskallusta, eikä uusia käänteitä ole aina helppo ennustaa. Huomioon otettavia seikkoja on paljon kuin soittajia sinfoniaorkesterissa. Tarvitaan hyvät nuotit ja taitava kapellimestari, jotta soitto olisi kaunista ja harmonista.

Tiera mukana tekoälymatkassa

Pelkoon ei kuitenkaan ole aihetta, eikä kaikkea tätä uutta tarvitse kohdata yksin ja heti. Kuntien taival tekoälykehityksen virrassa taittuu parhaiten vertaistuen avulla. Sekä omista että toisten kokemuksista – niin onnistumisista kuin kompuroinneista – voidaan oppia ja vahvistua. Jokainen askel, pitkä tai lyhyt, vie yhdessä toimivien joukkoa eteenpäin kohti aikaa, jossa tekoäly ei ole pelkkä työkalu vaan arjen pelastaja. 

Tiera auttaa kuntia tekoälymatkalla valmentaen, kannustaen ja koordinoiden – tarvittaessa kuin kapellimestari tahtipuikkoa heiluttaen, jotta kuntien tekoälysinfonia voisi kiiriä uljaasti, menestyksekkäästi ja hyvinvointia luoden kautta koko Suomen. Autamme tunnistamaan tärkeät etapit, valitsemaan turvalliset reitit eteenpäin, kiertämään karikot sekä pysymään koko ajan tilanteen tasalla. *

Älyttömän Älyllisen hyvä päivä 3.9.2024

Näissä merkeissä kutsumme teidät koolle tiistaina 3.9.2024 Espoon Keilaniemeen, jossa yhdessä Microsoftin kanssa tarjoamme ainutlaatuiset puitteet rakentaa kuntien yhteistä vertaistuen verkostoa.

Päivän teemat:

  • Kuntien välisen yhteistyön merkitys tekoälyn hyödyntämisessä
  • Tekoälyn vaikutus kuntien tietoturvaan
  • Kuntien kokemuksia ensimmäisistä tekoälypiloteista 
  • Uusimmat kuulumiset Microsoft M365 palveluista
  • Miten tekoälyn mukanaan tuoma muutos pitäisi johtaa kunnissa.

Lisäksi aamupäivällä klo 9-10 ja iltapäivällä klo 15 jälkeen on mahdollista verkostoitua osallistujien kesken sekä tutustua samalla esillä oleviin Microsoftin uusimpiin Copilotin käyttöä tukeviin laitteisiin. Päivän tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Tervetuloa mukaan!

*Olisitko arvannut, että myös tämän tapahtumatekstin sekä kuvan on luonut tekoäly? Tekstiä on sitten muokattu yhdessä Tieran asiantuntijoiden kanssa. Näin syntyy ainutlaatuista sisältöä yrityksen omalla sävyllä.